Azeri Sivas, 64 yıl sonra Sivas’a geldi

Azeri Sivas, 64 yıl sonra Sivas’a geldi
13:27 - Mart 12 2019 Salı

Azerbaycan vatandaşı Sivas isimli kişi 64 yıl sonra ismini aldığı Sivas ili ile buluştu.

1918 yılında Osmanlı ordusunun Azerbaycan topraklarında Bolşevik ve Ermeni ordularına karşı savaş yaptığı dönemde, savaşan Sivaslı askerlerin kahramanlıklarından etkilenen bir Azeri Türkü, savaş sonrasında doğan oğluna Sivas adını verdi. Adını Sivaslı kahramanlardan almış olan Sivas Hasanoğlu, adını aldığı Sivası görmek için 64 yıl sonra Sivas’a geldi. Geçtiğimiz günlerde şehre gelen Sivas Hasanoğlu, burada duygu dolu anlar geçirdi. Sivas’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezen Hasanoğlu, Sivas hakkında bilmediği birçok şeyi öğrendi.

Babam adımı Sivas koymuş

Sivas’a gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Sivas Hasanoğlu, “Benim ismim Sivas. 1918 yılında Türk askerleri Nuri Paşanın Komutanlığında Azerbaycan’a gelerek, Ermeni- Rus Bolşeviklerini kovup Azerbaycan Cumhuriyetini Bakü’de kurdular. Bu harekette Türk askerleri çoklu şekilde şehit oldu. Bu harekette Sivas’tan da gelen Türk askerleri de şehit oldu. Şehit olan Sivaslı askerlerin şerefine de babam benim ismimi Sivas koydu. “dedi.

Sivas’ı hep rüyalarımda gördüm

Sivas Hasanoğlu, bu şehri çok merak ettiğini ve rüyalarında gördüğünü ifade edip, “Ben de şerefle bu ismi 64 yıldır taşıyorum. 50 yıldır Sivas’ı hayallerimde rüyalarımda görüyordum ki ben Sivas’a gelmişim. Öğreniyordum ki burada insanlar delikanlıdır, merttir. Bana da diyorlardı ki adın Sivas, Sivas ehlini okşamışsın. Şükür ediyorum ki Rabbim arzularım, hayallerim gerçekleşti. Ben Sivas’tayım ve size selamlarımı getirdim. Sivas’ı çok beğendim, hayallerimde rüyalarımda gördüğüm gibi güzel. Ben bu hadiseyi hiçbir vakit hayatımdan silemeyeceğim. Ömrüm boyunca bu hatıraları yaşatacağım. Bir daha yine Sivas’a gelmeyi planlıyorum.” şeklinde konuştu.