Cumhuriyet Üniversitesi’nden 25 Azeri şehit ve gazi çocuğuna burs

Cumhuriyet Üniversitesi’nden 25 Azeri şehit ve gazi çocuğuna burs
12:35 - Eylül 29 2021 Çarşamba

Cumhuriyet Üniversitesi örnek bir proje başlatarak, Karabağ Savaşı’nda şehit ve gazi olan 25 Azerbaycanlı’nın çocuklarının burslu bir şekilde üniversitede öğrenimine imkan sağladı.

Geçtiğimiz yıl Ermenistan ile Azerbaycan arasında gerçekleşen Karabağ Savaşı Azerbaycan’ın mutlak zaferi ile sonuçlanmıştı. Bu savaş esnasında şehit ve gazi olan Azerbaycanlı vatandaşların ailelerine yardımcı olmak ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak amacıyla gerek Azerbaycan Devleti gerekse Türkiye Cumhuriyeti ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız bir açıklama yaparak üniversite olarak Türkiye’de ilk defa uygulanan proje ile 25 Azeri öğrenciye puan şartı aranmaksızın Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim görme imkanının sağlandığını ve ayrıca bu öğrencilere burs verilerek üniversite hayatı boyunca yurt vb. tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.

Söz konusu proje kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenim hayatına başlayan Azer Seferov ve Sultan İbişov isimli Azeri öğrenciler bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi