Azerbaycanlı Prof.Dr.İbadoğlu: ‘Bayraktar İHA’lar Azerbaycan için önemli başarılara imza attı’

Azerbaycanlı Prof.Dr.İbadoğlu: ‘Bayraktar İHA’lar Azerbaycan için önemli başarılara imza attı’
13:12 - Aralık 3 2020 Perşembe

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’daki ilerlemesinde büyük payı olan SİHA’ların mimarı Selçuk Bayraktar hakkında Azerbaycanlı iktisatçı Prof.Dr.Gubad İbadoğlu açıklama yaptı. Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğine değinen Prof. Dr. Gubad İbadoğl, “Azerbaycan’ın bu davayı kazanması için Türkiye’nin diplomatik ve teknik desteğinin çok büyük önemi var. Özellikle teknik desteği belirtmek istiyorum. Karabağ ordusu Azerbaycan’a Bayraktar değil insansız hava aracı bu kadar ileri gidebilirim diye düşünmeyin, bizim de kayıplarımızdan daha fazla olur.Böylece Azerbaycan ordusu Ermenistan askeri teçhizatını, zırhlı araçları etkisiz hale getirdi. Hedefin Ermeni sivil halkının çok kısa sürede imha edebileceği askeri silahlar Azerbaycan Azerbaycan’da Türkiye Bayraktar olmasaydı Karabağ’da bu kadar ilerleyemezdi ve bence bu kadar toprakları işgalden kurtaramaz ”dedi.

“Bayraktar İHA’lar Azerbaycan için önemli başarılara imza attı”

Selçuk Bayraktar’ın ürettiği İHA’nın Azerbaycan için önemli başarılara imza attığını belirten İbadoğlu, “Azerbaycan, Azerbaycan vatandaşlarını, Azerbaycan askerlerini kurtardı ve onun sayesinde Azerbaycan Karabağ’ı zaferle terk etti. Bu nedenle Azerbaycan olarak bu çabayı değerlendirmemiz gerekiyor. bu konuda gönüllerde özel bir yeri var. Selçuk Bayraktar Azerbaycan’ın fahri vatandaşı olursa bu bizim gurur ve şerefimizdir. Ancak kendisine şükran ve şükranlarımızı iletmek için ona bir dostluk ya da onur madalyası verebiliriz ”dedi. Bunu halka açık bir kampanyaya dönüştürdük. Bununla ilgili bir dilekçe hazırlıyoruz. Yakın zamanda bu dilekçeyi imzalamaya hazır olacak. Bundan sonraki aşamada Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Millet Meclisine sunacağız.

“Türk ordusu Azerbaycan’a gelmeli”

Türk ordusunun Azerbaycan’a gelmesini teklif ettiğini belirten İbadoğlu, “Türk ordusunun Azerbaycan’a gelmesini istiyoruz. Şuşa şehrinde Türk ordusunun Azerbaycan askerleriyle birlikte askeri üssü olsun. Buna çok ihtiyacımız var. Neden diye soracak olursanız, çünkü Rus ordusu Karabağ’da. Güç dengesine ihtiyacımız var. Yapabiliriz ama Ermenistan’ın Rusya ile güç dengesini sağlamak için Türkiye’ye gelmesi gerekir. Bu nedenle Türk ordusunun Azerbaycan’a gelmesi için bir sefer başlattım ”.

“Selçuk Bayraktar, Şuşa’yı işgalden kurtardığımız için bizi tebrik etti. Tebrikler, çünkü çok işi var. Selçuk Bayraktar’a önce Fahri Azerbaycan vatandaşlığı verilmesini, ardından Milli Kahraman adını vermeyi öneriyorum ”dedi.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi