Azerbaycan ordusu Ağdam’a Azerbaycan bayrağı dikti

Azerbaycan ordusu Ağdam’a Azerbaycan bayrağı dikti
21:12 - Kasım 20 2020 Cuma

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Rusya’nın arabuluculuğuyla imzalanan anlaşma gereği, Ermenistan tarafından tahliye edilen Ağdam’a Azerbaycan ordusu askerleri tarafından Azerbaycan bayrağı dikildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan askerlerinin Ağdam yönünde emniyetli ilerlemesini sağlamak için geceden itibaren mayın temizleme, mühendislik ve tahkimat çalışmaları yapıldığı belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı, askeri konvoy güzergahındaki yolların kullanıma hazır hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlık, bölgeye Azerbaycan ordusuna bağlı asker ve zırhlı araçların konuşlandırılması için gerekli çalışmaların sürdüğünü ve Ağdam bölgesinin Azerbaycan ordusunun tam kontrolünde olduğunu bildirdi. Açıklamada, Ağdam’ın merkezine Azerbaycan bayrağının dikildiği ve milli marşın çalındığı vurgulandı.

Ağdam Cuma Camii’nde 27 yıl sonra ezan okundu

Ağdam’daki Cuma Camii’nin Azerbaycan askerleri tarafından temizlenmesinin ardından camide ezan okunarak Cuma namazı kılındı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan anlaşmaya göre Ermeni güçleri 20 Kasım’a kadar Ağdam vilayetini tamamen terk etmek zorunda kaldı. Ağdam, 23 Temmuz 1993’te Ermeni güçleri tarafından işgal edildi ve yerleşim tamamen yok edildi ve kentin nüfusu Azerbaycan’ın doğu bölgelerine göç etmeye zorlandı.

Kamil Nadirli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi