Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Ermenistan’a: ‘Bu sefer onları tamamen yok edeceğiz’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Ermenistan’a: ‘Bu sefer onları tamamen yok edeceğiz’
21:00 - Aralık 12 2020 Cumartesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eşbaşkanları, Fransız Stephane Visconti, ABD Andrew Schofer ve AGİT Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk’i kabul etti. görüşmeler yapmak için.

Cumhurbaşkanı Aliyev, AGİT Minsk grubu eşbaşkanlarının resepsiyonunda yaptığı açıklamada, “Bunu yine kameralar önünde söyleyebilirim. Minsk Grubunu ziyarete davet etmedim. Ancak Minsk Grubu’nun gelmek istediği öğrenildiğinde gelmelerini söyledim, itiraz etmiyorum. Belki bana söyleyecekleri sözler vardır. Kamera önünde şarkı söylemek istiyorsanız, devam edin. Anlatmak istemiyorsan onlara anlatayım. Nasıl istersen. İşte seni dinliyorum “dedi.

Aliyev, “Planladığımızı başardık. Yedi kentimizi işgal altına aldık. Eski Azerbaycan şehri Şuşa’yı geri aldık. Hadrut kasabasını geri aldık. Hocavend’in bir kısmını geri aldık. Sugovusan ve diğerlerini geri aldılar. Aslında planladığımızı başardık, şimdi Rus barışına … Ama dün Ermeni militanlar ya da ‘Ermeni ordusu’ dedikleri kalıntılar tarafından bazı terörist eylemler yapıldığını bildirdiler. Bu tabii ki endişe verici bir durum … İki gün önce şanlı zaferimiz hakkında … Askeri geçit töreninde Ermeni faşizmi yeniden su yüzüne çıkarsa onun kafasını demir yumrukla ezeceğimizi söyledim, bu yüzden çok dikkatli olmalılar. herhangi bir askeri harekatı planlayın. Bu sefer onları tamamen yok edeceğiz. Bu kimseye sır olarak kalmamalı, ama umarım bu olmaz ”.

Kamil Nadirli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi