Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: ‘Tek şartımız Ermeni ordusunun topraklarımızdan çekilmesi’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: ‘Tek şartımız Ermeni ordusunun topraklarımızdan çekilmesi’
17:12 - Eylül 30 2020 Çarşamba

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Savunma Bakanlığı Merkez Askeri Klinik Hastanesi’nde tedavi altına alınan askerlerle yaptığı görüşmede açıklamalarda bulundu. İlham Aliyev, Ermeni halkına yönetimin çirkin işlerine alet olmamalarını söyleyerek, “Çocuklarını Azerbaycan topraklarına göndermesinler. Azerbaycan topraklarında bir Ermeni askeri ne yapıyor? Biz kendi toprağımızda savaşıyoruz. Kendi toprağımızda ölüyoruz, kendi toprağımızda yaralanıyoruz ve toprağımızı kurtarıyoruz Savaşın dördüncü gününde Azerbaycan Ordusu stratejik yükseklikleri işgalcilerden kurtarmak için başarılı bir operasyon gerçekleştirerek birçok yerleşimi kurtardı. uzun bir süre sonra bu toprağa geri döndü. anavatanlarından bir milyon insan, Azerbaycan halkına soykırım yapmak için. Karabağ bizim kadim tarihi toprağımızdır “dedi.

“Barış istiyoruz”

Ermenistan’ın agresif politikasına son vermesi gerektiğini söyleyen Aliyev, “Bunun yerine şartları bizim için Ermenistan Başbakanı koyuyor. Önümüze 7 şart koydu. Bir süre önce bu koşulları reddettiğimizi söylemiştim. Tek şartımız, Ermeni ordusunun topraklarımızdan çekilmesi. Ermenistan hükümeti bu duruma uyarsa savaşlar duracak, kan dökülmeyecek, barış olacak, bölgemize barış gelecek. Barış istiyoruz, çözüm istiyoruz yoksa yaklaşık 30 yıl müzakere beklemiyoruz ”dedi.

“Türkiye ve Azerbaycan, Azerbaycan her zaman Türkiye’nin yanında yer aldı”

Azerbaycan ordusunun çok güçlü ve donanımlı olduğunu belirten Aliyev, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu sorunu tarihsel adaleti yeniden tesis edecek şekilde çözmeliyiz. Aynı zamanda siz ve Azerbaycan halkı kardeşim adına Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı kardeşim Recep Tayyip Erdoğan’a, kardeşlik mesajı için istikrarlı duruş ve derin şükranlarımı sunuyorum. Çünkü canım kardeşimin çok net sözleri ve sert açıklamaları Azerbaycan’ın yalnız olmadığını bir kez daha gösteriyor. Türkiye ve Azerbaycan, Azerbaycan her zaman Türkiye’nin yanında yer aldı. Daha önce de söyledim, tekrar söylemek istiyorum, bu kanlı savaşlar bizim için, tüm Azerbaycan halkı için bir gerçek anıdır. Kimin kim olduğunu görüyoruz. Bazı durumlarda güzel sözler söyleyen, güzel sözler yapan kimi partilerin sözlerinin arkasında durmadığını görüyoruz. Bir şey sözlerle söylenir, diğeri pratikte yapılır. Ancak Türkiye, Pakistan ve Afganistan kesinlikle Azerbaycan’ı destekledi “

Kamil Nadirli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi