Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev millete seslendi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev millete seslendi
23:00 - Ekim 4 2020 Pazar

Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki bölgelere yönelik operasyonları başarıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev operasyonlar devam ederken millete hitap etti. Azerbaycan halkının bugün mutlu olduğunu ifade eden Aliyev, bugün Cebrayil kenti ve çevre köylerin Karhulu, Şüküreyli, Yukarı Maralyan, Çereken, Daskesen, Horovlu, Mahmudlu, Ceferabad ve Çıkartma köylerinin Ermeni işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

“Paşinyan her gün dünya liderleri arıyor ama ben kimseyi aramadım”

Eylül olayları öncesinde Ermenistan’ı uyardığını ifade eden Cumhurbaşkanı Aliyev, “Tek başımıza savaşalım, bakalım kim kim oluyor? Şimdi ne oldu? Paşinyan her gün dünya liderlerine sesleniyor. Kimseyi aramadım, lider çağırmadım. Hiçbir lideri aramadım. Temasa geçtim ve beni aradılar. Ama. ” Paşinyan’ın çağırmadığı, yalvarmadığı, elçi göndermediği, ağlamadığı, diz çökmediği kimse kalmadı. Bu onun sonu. “Uzlaşacağımızı düşünüyor mu? Şimdi kimin kim olduğunu gösterdik.”

“Azerbaycan askeri onları köpek gibi ateşler”

Azerbaycan’ın Karabağ’da başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini belirten Aliyev, “Azerbaycan askerleri onları köpek gibi ateş ediyor. İşgal altındaki bölgelere Azerbaycan bayrakları dikildi. Azerbaycan askerleri siperlerinde duruyor, mevzileri bizim elimizde. Tanklarını kullanıyoruz, başka silahlarımız var ”dedi.

“Paşinyan Karabağ’ın Ermenistan olmadığını söylemeli”

Aliyev, Paşinyan için tek bir şartı olduğunu vurgulayarak, “Bizim toprağımızdan çıkın. Ama sözlerle değil, harekete geçin. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığınızı varsayalım. Azerbaycan halkından özür diliyorum ve Karabağ’ın Ermenistan olmadığını söylüyorum. Bize Ermeni kuvvetlerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesi için bir harita verin. Bu yapılırsa ateşkes tekrar sağlanacaktır. “Dedi.

Kamil Nadirli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi