Ayşe Karaman’ın ölümünde sanık 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ayşe Karaman’ın ölümünde sanık 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
14:00 - Ekim 5 2020 Pazartesi

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Tarhan, Ayşe Karaman’ın annesi Feride Karaman, babası Adem Karaman ve parti avukatları katıldı. Davanın bugünkü duruşmasında yargılama savcısı esasa ilişkin görüşünü açıkladı. Savcı, sanık Tarhan’ın “kasten ihmal sonucu ölümüne sebep olmaktan” 2 yıl 8 ay 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık ve parti avukatlarının mütalaaya karşı savunmasının ardından duruşmaya karar nedeniyle ara verildi. Karaman için mahkemeye ara verilirken anne Karaman, kızının mezarından getirdiği bir avuç toprağı sanık Tarhan’ın üzerine atarak, “Kızımı öldürürken Allah’tan korkmadınız mı?” Dedi.

Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Tarhan’ı “kasten ihmal sonucu ölümüne sebep olmaktan” 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa “iyi hal indirimi” uygulayan mahkeme, cezayı 3 yıl 4 aya indirdi.

Ayşe Karaman’ın annesi ve aile avukatı Tevfik Tolga Beyendi, kararın ardından Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Karaman, karara tepki gösteren anne Karaman, “Bugün adaletin olmadığından emin oldum. Mahkeme başkanının tarafsız olmadığını biliyordum ve bunu hep reddettim. Cumhurbaşkanı yana hareket etti. Zeki oğlumu yaşta kaybettim. 23. Başkan rolünü oynadı, ödülü diğer tarafa verdi. Her gün bir kadın ölüyor. Adaletin var. Adalet. ” “Yapmazsan tabi ki çocuklarımız ölecek ve ölecek. Ateşte ciğerleri yanan ve kavrulan bizleriz. Ağlamamı bir kez duymadı. Mezara gittiğimde haklarını savunacağıma söz verdim. ama yapamadım. Ben bir şey başaramadım çünkü onlar yapmadılar. “

Avukat Beyendi, dosyadaki çelişkilere rağmen mahkemenin dosyayı esasa ilişkin görüş bildirmek üzere savcıya teslim ettiğini söyledi. Savcının olayın kasıtlı ihmal olduğu ve kasıt bulunmadığına kanaat getirdiğini anlatan Beyendi, “Mahkeme, sanığı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kasten cezayı 4 yıla çıkardı İhmal. İyi halin azaltılmasıyla cezayı 3 yıl 4 aya indirdi. Ceza verildi. “dedi.

Abdullah Sarıca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi