Aynı odada uyuyan annesini öldüren zanlının kanını donduran savunma!

Aynı odada uyuyan annesini öldüren zanlının kanını donduran savunma!
18:00 - Ekim 13 2020 Salı

Olay, 14 Şubat’ta Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Balaban İlçesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Emrah Durmaz (31), gece uyurken aynı odada uyuyan annesi Fatma Durmaz’a av tüfeğiyle ateş etti. Evden silah sesleri duyan komşuları durumu hemen 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Fatma Durmaz, kısa bir süre sonra olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Fatma Durmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Emrah Durmaz, olayın ardından jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilen kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Onun düşman olduğunu düşündüm ve onu pompalı tüfekle vurdum”

Emrah Durmaz’a ‘akrabasını kasten öldürme’ iddiasıyla açılan dava Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Durmaz, tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılırken, salonda avukatlar hazır bulundu. Dava, Emrah Durmaz’ın savunmasıyla başladı. Savunmasında 8 yıldır psikolojik tedavi gördüğünü iddia eden Durmaz, “Sürekli ilaç kullanıyordum. Ancak son zamanlarda ilacın işe yaramaz olduğunu düşünmeye başladım ve kullanmayı bıraktım. Olay anında aklımdan çıkan görüntülerden birinin annem olduğunu düşünmüştüm. Düşman olduğunu düşündüm ve onu av tüfeğiyle vurdum ”dedi.

Duruşma ertelendi

Sanığın savunmasının ardından savcı, akıl sağlığı açısından adli tıp raporu talep etmiş ve sanığın tutukluluğunun devam etmesini talep etmiştir. Daha sonra mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına ve Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Fehime Kartal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi