AYM Üyesi Yıldırım’ın ‘Işıklar Açık’ gönderisine tepki

AYM Üyesi Yıldırım’ın ‘Işıklar Açık’ gönderisine tepki
13:00 - Ekim 14 2020 Çarşamba

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde göreve gelen Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi binasının gece fotoğrafını paylaşarak “ışıklar yanıyor” dedi. Siyasetçiler gündeme gelen sosyal medya paylaşımına tepki gösterdi.

İÇ İŞLERİN MESAJI ‘IŞIKLARIMIZ SÖKMEZ’

İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda AYM üyesi Engin Yıldırım’ın mesajı cevaplandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan “Işıklarımız asla sönmez” yazısı yapıldı.

AK Parti Grup Genel Başkan Yardımcısı Bülent Turan’dan sert tepki

Twitter üzerinden tepkisini dile getiren Turan, “AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri bu saçma ve ucuz trol için dur demeli. Bu ima edilen ifadenin ne anlama geldiğini bilmiyor muyuz ?!” ifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Musatafa Akışı, Twitter’a gönderi göndererek yanıt veren bir diğer isim oldu. Flow, “Anayasa’nın bir üyesi öncelikle Anayasa’yı asimile etmelidir. İnsanlarda biraz devlet adamı ciddiyeti vardır. Bu tutum her şeyden önce Anayasa Mahkemesi’ne ve bu kişinin birlikte çalıştığı AYM üyelerine saygısızlıktır.”

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Dün darbecileri ‘Genelkurmay’ın ışıkları yanıyor’ diyerek karşılayanlar bir saniye durmasın, istifa etsin” dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Engin Yıldırım’ın paylaşımına “Işıkları uyurken unutanlar! ..” sözleriyle yanıt verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, mesajı veren AYM üyesine: “Işıkları mı yaktınız?

ADALET BAKANI GÜL: “IŞIKLAR MİLLETİ AÇAR, MİLLET KAPANIR”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Vesayet özlemi duyanlar hukuk adına konuşma kapasitesini kaybediyor. Millet ışıkları yakıyor, Millet kapatıyor” dedi.

AK PARTİ KONUŞMACISI ÖMER ÇELİK: “DEMOKRASİMİZİ KİMSE TEHDİT EDEMEZ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Demokrasimizi kimse tehdit edemez. Bir AYM üyesi Türkiye’nin ‘Yasası güvenliği ihlal edemez. Cunta ağzı ile konuşan anayasal düzlüğümüz hedefe izin vermez. Darbeci, zihniyet kurumlarımız olmaya dayanamaz.

Bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından müdahale sloganlarının kullanılması geçmişte acı çekmiş, Türkiye utanç verici bir saygısızlık olmuştur. Hukuk dışında dili olmaması gereken bir AYM üyesinin, hukuk katliamını simgeleyen bir dilde konuşması çok büyük. “Dedi.

ENGİN YILDIRIM KİMDİR?

Engin Yıldırım, 1966 yılında İstanbul’da doğdu. Doktorasını Sakarya Üniversitesi İşletme ve Çalışma Sosyolojisi Bölümü’nde tamamladı. 2002 yılında profesör oldu. 2003-2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. İnsan Kaynakları alanında Kitaplar yazdı. 2010 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı. 19 Ekim 2015 tarihinde Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcılığına seçildi. 25 Ekim 2019 tarihinde Başkan Yardımcılığı görevi sona erdi. Halen Anayasa Mahkemesi üyesidir.

IŞIKLAR NE ANLAMA GELİYOR?

1960’larda ve 1970’lerde Genekurmay binasının ışıkları ile darbe olacağı öngörülüyordu. Darbe söylentileri çıktığında, Ankaralı gazeteciler Genelkurmay’ın önünde gezer ve ışıkları söndürürdü. Gece ışıklar açık olsaydı, çarpmanın yakın olduğu anlaşılırdı. Bunu bilen 12 Eylül mimarı Kenan Evren, darbenin gelişini gizlemek için ön ışıkları kapatmış ve arka odalarda planları hazırlamıştı.

28 Şubat postmodern darbesinde kasıtlı olarak ışıklar açık tutularak hükümete psikolojik bir mesaj verildi.

ALAKALI HABERLER

Anayasa Mahkemesi: Bir üyenin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmamaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi