Aylin Sözer’i vahşice öldüren katil tutuklandı

Aylin Sözer’i vahşice öldüren katil tutuklandı
18:00 - Aralık 30 2020 Çarşamba

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Aylin Sözer (48), eski sevgilisi olduğu iddia edilen Kemal A. tarafından boğazı kesilerek yakılarak öldürüldü. Tüm ülkeyi boğan olaydan sonra gözaltına alınan Kemal A., Gayrettepe Cinayet Bürosu’na sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, sağlık kontrolünün ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Divanı’na getirildi. Şüpheli Kemal A., savcının sorgusunun tamamlanmasının ardından “canavarca bir hisle öldürme veya işkence” iddiasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kemal A. mahkemede yaptığı açıklamada, inşaat sektöründe ustabaşı olarak çalıştığını belirterek, “Evliyim, 3 çocuğum var. Merhumla Amerika’da iken bir internet sitesinde tanıştım. Merhumla tanıştığımda bekardım. Duygusal birliğimiz 2010’da başladı ”dedi.

Uyuşturucu kullandığını söyleyen zanlı, “Mağdur beni uyuşturucu kullanmaya alıştırdı. Aylin olay günü beni çok güzel karşıladı. Metamfetamin adlı ilacı son 3 buçuk ila 4 aydır kullanıyorum. Beraber çok içtik. Çok fazla uyuşturucu içtiğim için ‘Eşim, çocuklarım ve ailemle Manisa’ya gideceğim’ dedim galiba. O anda bana bağırmaya başladı. Ben de ona bağırmaya başladım. İlaçların etkisiyle bilincimi kaybetmeye başladım. Aylin’in mutfakta çekmeceyi açtığını gördüm. Oradan bir bıçak alıp geldi. Kapının üst kilidini açtım, sonra bıçak tekrar sallandı. Kolunu tutup etkisiz hale getirmeye çalıştım ”dedi.

Şüpheli savunmasına devam etti, “Sonra kendimi kaybettim. Bunu bilinçli olarak yapmadım. Kolunu tuttum, kolunu bükerken bıçak boynunu kesti. Boynunu kestiğinde panikledim. Paniklediğimde gözlerim karardı. O anda bir bıçağı iki kez daha salladım ama nereden geldiğini bilmiyorum. Bıçakladıktan sonra yere düştü, sonra yatak odasına götürdüm. Şu anda bunları düşündüğümde, bunları yapacak kişi ben değilim. Kız kardeşi kapıya geldi. Dışarıdan polis sesleri duydum, polise direndim. Kimsenin girmemesi için kapıya bir alev attım. Daha sonra küçük bir pense kullanarak doğalgaz borusunu patlattılar ve üçü de patladı. “Zihinsel olarak dengeli olsaydım, bunu zaten yapmazdım” dedi.

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, Kemal A.’nın suçu işlediğine dair somut delillerin varlığı, delilleri gizleme ihtimali ve şüphelinin kaçma şüphesiyle “cinayet” gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. canavarca duygular veya zulüm “.

Başsavcılığın Açıklaması

Olayla ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “29.12.2020 tarihinde İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki ikametgahında Kemal A. isimli zanlı tarafından öldürüldüğünün bildirilmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımız derhal soruşturma başlattı ve olay yerinde yakalanan şüpheli gözaltına alındı. Söylendi.

Evde yangının söndürülmesinin ardından nöbetçi Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaparak gerekli malzemelerin uzman kolluk kuvvetleri tarafından incelenmek üzere saklandığını belirterek, “Adli muayenesi yapılan ceset yapıldı, klasik otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 30.12.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazırlanan zanlı, İstanbul Anadolu tarafından canavarca bir duygu ile kasten öldürme suçundan (TCK.m.82 / 1-b) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Görevli Sulh Hakimi. Başsavcılığımız, maddi gerçeği her yönden ortaya çıkarmak ve sorumlular hakkında yasal yükümlülükler getirmek için araştırma ve tespit çalışmalarını titizlikle sürdürüyor ”dedi.

ALAKALI HABERLER

Aylin Sözer için öğretim üyesi olduğu üniversitede anma töreni düzenlendi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi