Ayda’nın babası Uğur Gezgin’den ‘yapıları kontrol et’ çağrısı

Ayda’nın babası Uğur Gezgin’den ‘yapıları kontrol et’ çağrısı
15:00 - Kasım 4 2020 Çarşamba

Rıza Bey Apartmanı’nda meydana gelen deprem enkazından 91 saat sonra kurtulan Ayda Gezgin’in babası Uğur Gezgin, aynı enkazda hayatını kaybeden annesi Fidan Gezgin’in cenazesinde konuştu. Önce Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un taziyelerini kabul eden Uğur Gezgin, “Belediye başkanım binaları inceliyor, binamızda sütun kesiği yok” diyerek, daha sonra CHP Başkanı Engin Özkoç’u yapıları incelemeye çağırdı. Gezgin, depremden 20 dakika önce eşiyle telefonda görüştüğünü, Fidan Gezgin’in depremden bir dakika önce WhatsApp üzerinden online olduğunu belirtti.

“Sütun kesme koşulu yok”

Özkoç’a konuşan Gezgin, “Bu olay sağda solda, parti yok. El ele vermeliyiz. İnceleme yapmalıyız. İnceleme yok. Kimse yapmıyor. Kalp bu, ötesinde mi? Lütfen inceleyin. İnsanlar para kazanır, ama bu hayattır. Üç sent. ” Bize ne olacak İstanbul’da neler yaşayacağız? Burada 9 daire yıkıldı. Hepsi yıkılsaydı daha kötü şeyler olurdu. Biz ilerleyemeyiz. Takımlar daha az olacaktır. İnsanların uzaklaştırılma şansı daha az olacaktır. 1996 yılında ‘deprem yönetmeliğine uygun’ Daha sonra kolonlar güçlendirildi. Kolon kesme durumu yok. Bunlar tamamen uydurma. Demirde sorun yoktu, betonda sorun vardı. Çimento kullanılmadı. Nefes gibi patlar. Enkazın bu kadar uzun süre kaldırılmasının nedeni budur. Kova kaldırdığında tuz buz olur. 1996’dan beri o evde yaşıyorum. Kendi evimdi. Mahallemle mutluydum, depremlerden hep korkuyordum. Altımızda bir fay hattı var. Kayaların olduğu yüksek yerlerde yaşamak isterdim ama herkesin fırsatı var “dedi.

“Ayda 2 dakika görebildim”

Ayda’nın sağlık durumu hakkında bilgi veren Gezgin, “Kızım hastanede, göremiyorum. 2 dakika görebiliyorum. Tedbir amaçlı yoğun bakımda olduğu için göstermiyorlar. . Ne zaman taburcu olacağı belli değil. Depremden 20 dakika önce eşimle telefonda konuştum, parktaydılar, oynuyorlardı. Depremden bir dakika önce WhatsApp’ta çevrimiçiydi. Büyük olasılıkla onlar. parktan döndükleri için Covid-19 yüzünden kıyafetlerini çıkarıyorlardı. Bu olay çamaşır makinesi önünde meydana geldi. “Oğlum Atakan okuldaydı, ben işteydim. Ayda ve annesi içerideydi “dedi.

CHP Genel Başkanı Engin Özkoç, “Şu anda ağrı var ama belediyelerle ilgili tüm araştırmalar uyarılarımızı zamanında yaptığımızı gösteriyor” dedi.

Ceren Atmaca – Sinan Yeniçeri

ALAKALI HABERLER

Ayda’nın annesi Fidan Gezgin son seyahatine uğurlandı

ALAKALI HABERLER

Küçük Ayda’nın sağlığı iyi

ALAKALI HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayda Küçük’ün babası ile görüştü

ALAKALI HABERLER

Enkaz altındaki bebeğin kritik anları ayda böyle görüntülendi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi