Ayasofya’nın planları da değişti

Ayasofya’nın planları da değişti
19:00 - Temmuz 17 2020 Cuma

Geçen Pazartesi günü düzenlenen IMM Meclisi toplantısında, IMM AK Parti ve MHP grupları Ayasofya’nın planlarını “Cami” (Ayasofya Camii ve Külliyesi) olarak değiştirmeyi önerdi. Ak Parti Grubu Başkan Yardımcısı ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu teklif sunulmadan önce meclise bilgilendirici bir konuşma yaptı ve Göksu’nun bilgilendirici konuşması AK Parti ve MHP Grubu tarafından alkışlandı. İBB İnşaat Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol’un meclise okuma önerisi oybirliğiyle İBB İnşaat Komisyonu’na havale edildi.

Oybirliğiyle kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu bu konuda bir rapor hazırladı. Komisyon, raporunda AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan harekette herhangi bir değişiklik yapmadı. Raporda, komisyonumuz tarafından planlarda ‘Ayasofya Müzesi’ işlevini değiştirmek ve bilgi sayfasında gösterildiği gibi Camii (Ayasofya Camii Şerif ve Külliyesi) ile değiştirmek uygun görülmüştür. Komisyon tarafından oybirliğiyle alınan karar İBB Meclisinde de tartışıldı. Rapor, komisyondan geldiğinden IMM Meclisinde oybirliğiyle kabul edildi. Böylece planlar Ayasofya Kebir Camii Şerif ve Külliyesi olarak işlendi.

Göksu teşekkür etti

İBB AK Parti Grubu Başkan Vekili M. Tevfik Göksu, kararın oybirliğiyle kararından sonra kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Göksu şunları söyledi:

“Ayasofya’nın geçmiş planında yer alan Ayasofya Camii, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri tarafından önerilen ve Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri tarafından onaylanan Ayasofya planının yenilenmesi için, İYİ Parti, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi – IYI Parti meclis üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi meclis dostları, Cumhuriyet Halk Partisi meclis dostları, AK Parti meclis dostları, ifadesini kaldırarak milletimizin adına ‘Müze’ ve ‘Ayasofya-ı Kebir Camii Şerif ve Külliyesi’ olarak değiştirerek İstanbul adına teşekkür ederim, teşekkürler. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi