Ayasofya’da yerli ve yabancı turist yoğunluğu

Ayasofya’da yerli ve yabancı turist yoğunluğu
12:00 - Temmuz 25 2020 Cumartesi

Dün Cuma namazından sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ziyareti, sabahın erken saatlerinden itibaren artarak devam etti. Vatandaşlar caminin önünde fotoğraf çektikten sonra dua ediyor

Yabancı turistlerden oluşan konvoylar da Ayasofya-i Kebir Şerif-i Camii’ne geldi. Rehberler turistleri caminin içine alarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’yi tanıttı. Turistlerin Avrupa’nın birçok ülkesinden camiyi ziyarete geldikleri görülmüştür.

Bursa’nın İnegöl ilçesinden geldiğini söyleyen Şamil Oltulu, “Uzun süredir takip ediyoruz. Başkanımız açılacağını ilan etmişti. Memnun olduk. Tanrı seni korusun. Geziyoruz. Ataların bizi bir hafıza olarak bıraktıklarını görmek güzel. Bunu görmeye yeni geldik. ”

Ali Özdemir, “Sabah 05:00 civarında otelimizden ayrıldık. Sonra burada bir yer aramaya başladık. Çok heyecan verici bir andı. Ümmü Muhammed’in 86 yıl beklediği bir andı. Özellikle Cumhurbaşkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın konuşma ve konuşmaları bizi çok heyecanlandırdı. Bugün, bir saat önce tekrar geldik. Zamanımızı kullanmaya çalışıyoruz. ”

“Sadece bunun için Hollanda’dan geldik”

Yurt dışından geldiğini söyleyen Talha Uzun, “Çarşamba günü geldik. Pazar günü geri geleceğiz. Ummah Muhammed’in açılışta 86 yıldır beklediğini gördük. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve açılışına götürenlere teşekkürler. Açıldı. Çok duygusal anlar yaşandı. Dualarımızı burada boş bırakarak diriltirsek, umarım böyle bir esaret tekrar yaşanmaz. Hollanda’dan sadece bunun için geldik. Çocuklarımıza, bizden ziyade torunlara söyleme. Burası fethedilmiş bir camidir. Yine fethedildi. Bunun önemini ancak yaşayarak açıklayabiliriz. ”

Caner Sönmez

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi