Ayasofya’da ilk Cuma namazı için önlemler alındı

Ayasofya’da ilk Cuma namazı için önlemler alındı
10:12 - Temmuz 23 2020 Perşembe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 24 Temmuz’da Ayasofya Camii’nde yapılacak ilk Cuma Namazında herhangi bir sorun yaşamamak için İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında toplandı. İBB Saraçhane binasında yapılan toplantıda Eminönü – Yenikapı – Kazlıçeşme ve Sultanahmet Meydanlarında oluşabilecek sorunları önlemek için bir dizi önlem alındı.

İBB yönetimi tarafından alınan kararlar aşağıdaki gibidir:

İETT, Kazlıçeşme – Yenikapı – Sultanahmet güzergahında 25 otobüsle ring otobüsleri yapacak. Ulaşım ücretsiz olarak sağlanacaktır. Eminönü – Sultanahmet – Beyazıt’ın çatalında tramvay hizmeti olmayacak. Haliç Köprüsü’nün ortak çalışması durdurulacak. Eminönü İtfaiye İstasyonu personelinin sayısı artırılacak; Yenikapı – Kazlıçeşme Meydanlarında 1, Sultanahmet Meydanı’nda 2 araç yer alacak. Kazlıçeşme – Yenikapı – Sultanahmet Meydanı – Beyazıt Meydanı – Eminönü hattında 100 kişiye 100 araç temin edilecek ve vatandaşlara güvenli bir şekilde rehberlik edilecektir.

Gülhane’de bulunan Kandil Restaurant ve BELTUR Mobo Buffet, 24 Temmuz Cuma günü 07.00 – 17.00 saatleri arasında kapalı olacak. Yenikapı, Kazlıçeşme ve Gülhane’deki İSPARK otoparkları ücretsiz hizmet verecek; hizmeti kesintiye uğratmamak için bölgedeki personel sayısı artırılacaktır.

Mobil büfeler ve çadırlar kurulacak

Kazlıçeşme Meydanı’nda yer alan Yenikapı Etkinlik Alanı’nda Fatih Camii, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii ve 2 caminin ses sistemi kontrol edilerek bakımları yapılacak ve gezici bir çeşme kurulacaktır. 4 – Yenikapı; Kazlıçeşme, Beyazıt Meydanı, Eminönü Meydanı, Cankurtaran Sultanahmet girişi gibi merkezi noktalarda mobil açık büfe ile toplam 6 adet 3×3 büyüklüğünde çadır kurulacak. Bölgeye toplam 25 bin su, maske, dezenfektan ve tek kullanımlık seccade dağıtılacak.

Yenikapı, Gülhane, Sultahmet, Firuzağa, Kazlıçeşme, Eminönü Meydanı’ndaki tuvaletler 24 saat açık kalacak; tuvaletler ücretsiz hizmet verecek. Bu alanlardaki personel sayısı artırılacaktır. Alınan önlemlere göre Yerebatan Sarnıcı 3 gün kapalı olacak; Yenikapı, Sultanahmet, Kazlıçeşme Meydanları faaliyetleri iptal edilecektir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi