Ayasofya-i Kebir Şerif-i’de ilk sabah namazı kılındı.

Ayasofya-i Kebir Şerif-i’de ilk sabah namazı kılındı.
08:00 - Temmuz 25 2020 Cumartesi

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Bizans İmparatorluğu’ndan aldığı Ayasofya Camii, 10 Temmuz’da Danıştay kararıyla camiye dönüştürüldü.

Vatandaşların yoğunluğu, 86 yıllık bir aradan sonra ilk kez açılan ve Ayasofya-i Kebir Şerif-i Camii olarak adlandırılan kutsal yerde sabah namazına kadar devam etti. Ezandan önce bir grup olarak camiye giren vatandaşların tek bir sesi alanı havaya uçurdu.

Drone ile görüntülenen yoğunluk

Sabah namazını camide ve dışarıda yapmak isteyen vatandaşlar dışarıda büyük bir kalabalık yarattı. Ezandan sonra coşkulu kalabalık sabah namazını kıldı. Duadan sonra dua ve dua getirildi. Günün ilk ışıklarına kadar devam eden vatandaşlar tarafından yaratılan saf bir hava uçağı ile görüntülendi.

Vali Ali Yerlikaya ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş sabah namazına katıldı.

Vali Ali Yerlikaya ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, camiye dönüştürülen Ayasofya-i Kebir Şerif-i Camii’ne ilk sabah katıldı. Duadan sonra dua ve tekbir getirildi. Vali Ali Yerlikaya’nın 24 saat boyunca caminin çevresinde 1 vali yardımcısı, 1 emniyet müdür yardımcısı, 1 belediye başkan yardımcısı ve 1 müftü yardımcısı atadığı öğrenildi.

Davut Has – Emre Baba

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi