Ayasofya Dışişleri’den ABD’ye cevap!

Ayasofya Dışişleri’den ABD’ye cevap!
21:12 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayasofya’nın statüsüne ilişkin ifadesine hayran olduklarını belirten Hami Aksoy, “Hükümetimizin, tüm vatandaşlar için ayrımcılık yapılmaksızın anayasamız ve yasalarımız tarafından güvence altına alınan din ve inanç.

Bu bağlamda Ayasofya da dahil olmak üzere sahip olduğumuz tüm kültürel varlıkları kültürümüze ve tarihimize hoşgörü geleneği çerçevesinde koruyoruz. Ayasofya’nın tarihi, kültürel ve manevi değerini fethederek, tam olarak ülkemizin sahibi olduğumuz günden beri yaşıyoruz. Bu vesileyle bize bir kez daha sürekli tekrarlamak zorunda olduğumuzu hatırlatıyoruz.

Toprağımızda yer alan Ayasofya, tüm kültürel varlıklarımız gibi Türkiye’nin malıdır. her türlü tasarrufun yetkisi altında iç işlerimizle ilgili bir konu, Türkiye’nin Ayasofya üzerindeki egemenlik haklarını hala koruyor. Doğal olarak herkes kendi görüşünü söylemekte özgürdür. Ancak kimsenin egemenlik haklarımız hakkında ‘uyarıyoruz, dikte ediyoruz’ tarzı ile konuşması değil ”.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi