Sivas Ay Yıldız Camisi virüsten dolayı açılamadı

Sivas Ay Yıldız Camisi virüsten dolayı açılamadı
13:22 - Nisan 28 2020 Salı

Ramazan ayına girmeden önce açılması planlanan Türkiye’nin ilk ay yıldızlı camisi, korona virüsünden dolayı camilerde cemaat ile namaz kılınamaması sebebiyle açılamadı.

Yapımına 2017 yılında başlanan ve hem Sivas Belediyesi, hem de Sivaslı hayırsever vatandaşların destekleri ile yükselen Yukarı Tekke Mezarlığındaki cami inşaatının halihazırda % 99’luk kısmı tamamlandı. Tepeden bakılınca ay yıldızlı bir tablo ortaya çıkaran bu güzide cami tam 7 bin metrekarelik alana kurulmuş durumda. Aynı anda 9 bine yakın kişinin namaz kılabileceği kapasitedeki cami ibadete açılmaya hazır olmasına rağmen bu sene korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında kapalı kalmaya devam ediyor.

Ay yıldız Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Naci Süha yaptığı açıklamada bu caminin cenaze sıkışıklığını azaltmak niyetiyle inşaatına başlandığını belirtti. Ramazan ayının ilk Cuma günü caminin açılışının planlandığını söyleyen Süha, alınan tedbirler kapsamında cami açılışının ertelendiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi