Avrupa’da Covid-19 vaka sayısı 25 milyonu aştı

Avrupa’da Covid-19 vaka sayısı 25 milyonu aştı
20:12 - Ocak 7 2021 Perşembe

Corona virüsü salgınında Avrupa’da vaka ve zayiatlar hızla artmaya devam ediyor. Avrupa’da toplam vaka sayısı 25 milyon 75 bin 326’ya, toplam can kaybı ise 572 bin 416’ya ulaştı. Pek çok Avrupa ülkesi kısıtlamaları sıkılaştırırken, artan vaka sayısı nedeniyle İngiltere üçüncü kez ulusal karantina ilan etti. Avrupa’da her 4 günde bir yaklaşık 1 milyon yeni vaka tespit ediliyor.

Dünya nüfusunun onda birine ev sahipliği yapan Avrupa, salgından en çok etkilenen bölgedir ve küresel vaka ve kayıpların yaklaşık yüzde 30’unu oluşturmaktadır.

Haftalık ortalamaya göre günde 600’den fazla zayiat bildiren Almanya, Avrupa’da günlük can kaybının en yüksek olduğu ülke. Almanya, artan vaka ve can kayıpları nedeniyle kısıtlamaları 31 Ocak’a kadar uzattığını açıkladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptığı açıklamada, ülke genelindeki hastanelerin, özellikle de yoğun bakım ünitelerinin yoğun olduğunu belirtti.

İtalya’da Noel tatili nedeniyle getirilen kısıtlamalar 15 Ocak’a kadar uzatılırken, Yunanistan hükümeti 3 Ocak’tan 11 Ocak’a kadar katı bir tecrit uygulamaya karar verdi.

Avrupa’da 27 Aralık’ta Covid-19’a karşı aşılamanın başlamasıyla birlikte aşılamanın yavaşlığı birçok tartışmaya neden oldu. Yetkililer aşılamanın nasıl yayılacağına dair senaryolar üretmeye çalışıyor.

Doğu Avrupa ülkeleri salgından en çok etkilenen Avrupa ülkeleri olmaya devam ediyor ve Avrupa’daki vakaların yüzde 30’unu oluşturuyor.

Geçen ay 3 milyon dava sınırını aşan Rusya, Avrupa’da bu sınırı aşan ilk ülke oldu. Rusya, ABD, Brezilya ve Hindistan’dan sonra en çok vaka görülen dünyada 4. ülkedir.

Dünya genelinde toplam vaka sayısı 87 milyon 850 bin 959’a, can kaybı ise 1 milyon 895 bin 190’a ulaştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi