Avrupa Birliği, seyahat edilebilecek ülkelerin listesini yayınladı

Avrupa Birliği, seyahat edilebilecek ülkelerin listesini yayınladı
18:00 - Haziran 30 2020 Salı

Avrupa Birliği Konseyi (AB) tarafından yayınlanan resmi duyuru ile, 1 Temmuz tarihinde belirlenen ilk ülke grubunun listesi yayınlanacak. Türkiye’de yayınlanan ilk listenin listenin 15 Temmuz’da tekrar güncelleneceğini önerdiği bildirildi.

Diyerek şöyle devam etti: “AB Konseyi, bazı üçüncü ülkelerdeki sakinler için seyahat kısıtlamalarını kaldırmaya başlamayı kabul etti. Konsey bugün, AB’ye zorunlu olmayan seyahatlerde geçici kısıtlamaları kademeli olarak kaldırma önerisini kabul etti. Önerilen listedeki ülkeler için seyahat kısıtlamaları.” kaldırılmalıdır, bu liste duruma göre her 2 haftada bir gözden geçirilmeli ve güncellenmelidir. ”

Bildiride belirtilen kriter ve koşullara göre, “1 Temmuz’dan itibaren üye ülkeler, aşağıdaki üçüncü ülkelerin sakinleri için dış sınırlar üzerindeki seyahat kısıtlamalarını kaldırmaya başlamalıdır.” Dedi.

Seyahat yasağı olmayan ülkeler Ruanda, Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Karadağ, Fas, Yeni Zelanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay olarak açıklandı. Çin’e gelince, “karşılıklılıktan teyit edilen” koşul kullanılmış “” Andorra, Monako, San Marino ve Vatikan sakinleri bu öneri için AB sakinleri olarak görülmeli ” dedi.

Açıklamada, ülkeleri belirlemek için kriterlerin “Mevcut seyahat kısıtlamasından çıkarılması gereken üçüncü ülkeleri belirleme kriterleri, epidemiyolojik durum ve özellikle fiziksel mesafe ile ekonomik ve sosyal konuları içeren kısıtlama önlemlerini içeriyor” deniyor. ancak tercihler politik nedenlerden etkilenir.

Ayrıca, Schengen ile ilgili ülkeler, İzlanda, Lichtenstein, Norveç, İsviçre’nin de bu teklife dahil edildiği bildirildi.

Mustafa Ulusoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi