Atmaya dayanamadı, 10 kamyon kurtardı

Atmaya dayanamadı, 10 kamyon kurtardı
11:00 - Eylül 24 2020 Perşembe

Osmangazi Kavaklı Mahallesi Kaleboyu Caddesi’ndeki 4 katlı bir evden ağır koku geldiğini duyan vatandaşlar, önce muhtara, ardından Osmangazi Belediyesi Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine eve gelen ekipler, 62 yaşındaki emekli İlhan U’nun evinde incelemelerde bulundu.Ekipler, eşyalarından dolayı içeri girmekte zorlanırken, İlhan U.’nun ablası ile eve girmeyi başardı. Ayşe U.

İlk defa 4 kamyon eşyanın kaldırıldığı evin birinci katı temizlendikten sonra merdivenlerdeki eşyalar temizlik görevlileri tarafından toplanarak diğer katlara ulaşmak için kamyona yüklendi. Daha sonra polis ekipleri ve temizlik görevlilerinin titiz çalışmaları sonucunda diğer dairelerde bulunan eşyalar tek tek incelendi, değerli eşyalar ayrıldı, atılacak eşyalar kamyona yüklendi.

Bu arada, garajda yaşlandırılan araba, 2 motosiklet, 10 bin 600 lira nakit, 2 gram altın, çok sayıda kullanılmayan ayakkabı, televizyon, radyo, mutfak eşyaları olan Ayşe U.’nun kontrolündeki çalışmaları sırasında, oyuncaklar, kitaplar, yeni ve eski cep telefonları, elektronik eşyalar ve değerli eşyalar bulundu. Ayşe U.’ya değerli eşyalar teslim edilirken, atılacaklar da kamyona yüklendi.

Kavaklı Muhtar Serap Özbay, “Komşularımız kötü koku olduğundan şikayet ettiler. Evde böcek ve sinek olduğunu söylediler. Osmangazi Belediyesi’ne dilekçe yazdım. Evin temizlenmesini istedim. Teşekkürler ekiplerimiz geldi. Böyle vahim bir durumla karşılaşacağımızı bilmiyorduk.Bir günde bitireceğimizi düşündük ama bugün 3. günümüz ekipler çalışıyor.Teşekkürler takımlar çalışıyor, dört katı olduğu için çok fazla Bunların çoğu çöp ama içinde çok değerli eşyalar da var. Hepsine çöp diyemeyiz. ”İlk geldiğimizde kapıyı açamadık. Kapıyı açamadığımız için menteşeleri bile çıkarmak zorunda kaldık. Ama elbette bu çalışma sonucunda çok yol kat ettik. Umarım bugün sonuncu olur. Şu andan itibaren, bir daha kurtarmayacağımızı umuyoruz. ”

Hakan Gönül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi