Aşkları engelleri aştı

Aşkları engelleri aştı
10:12 - Aralık 3 2020 Perşembe

Kazım Bozkurt astsubay olduktan sonra Ağrı’ya atandı. Bozkurt burada görev yaparken 60 kişilik bölücü terör örgütü PKK grubu olduğu belirlendi. Bunun üzerine ekip komutanı olan astsubay, 18 Kasım 1992’de Ağrı’nın Karakoyunlu İlçesi’ne gitti. PKK ile çıkan çatışmada Bozkurt başından vuruldu. Yaralanan Astsubay Kazım Bozkurt, Ankara’ya getirilerek tedavisine başlandı. 8 aydır komada olan ve tedavi altına alınan astsubay, umudunu yitirerek, “Bu askerin yaşaması imkansız” dedi. Bozkurt 8 ay sonra iyileştiğinde konuşamıyordu, bitkisel hayattaydı ama yıllar içinde 5 ameliyat ve fizik tedavi ile gazi astsubay ayağa kalkmayı başardı. Astsubay, sadece sağ bacağının kısmi felci nedeniyle engellendi. Gazi Kazım Bozkurt, 1998 yılında ilk kez evlendi. Ancak eşi engelli olduğu ve gaziden ayrıldığı için bu evliliği yapamadı. Gazi ise 6 yıl önce bir akrabası aracılığıyla Hülya Bozkurt’la (45) tanıştı ve birbirlerine aşık oldu. Çift, 6 yıl önce hayatlarına katıldı.

“O benim herşeyim”

Gazi Kazım Bozkurt, “İbrahim Tatlıses gibi ben de kel kurşunla başımdan vuruldum. Hatta aynı hastanede tedavi gördük. Hastaneye ilk geldiğimde konuşamıyordum, bu yüzden bitkisel bir hayatın içindeydim, doktorlar bile benden ümidini kesmişti. Kısmi felç geçirdim, şimdi sadece yürüyüşüm kısıtlandı. O zaman sadece rahmetli annem bana yardım etti. Ondan sonra ilk evliliğimi yaptım, anlaşamadık ve ayrıldık. Engelli olduğum için ilk eşim bazı şartları yerine getiremediği için beni taşıyamadı. Şimdi evli olduğum Hülya sayesinde eşim, desteğim, elim, ayağım ve gözüm oldu. Bana “Tanrı’ya emanetsiniz” diyor. Olaya böyle yaklaştığı için aşılamayacak bir sorun yok, şu anda her şeyin üstesinden geldik. “Hiçbir kadın benim gibi birini kolayca taşıyamaz” dedi.

“Sevgi ve sadakat engelleri aşar”

Hülya Bozkurt, “Öncelikle emektar eş olmak çok gurur verici. Bu kadar zor şeylerin üstesinden geleceğimi bilmiyordum. Zaman zaman çok zor zamanlar oluyor ama en önemlisi eşimle olan sadakatimiz ve birbirimize olan sevgimiz. Ben onun eli, ayağı ve gözüyüm, hiç kırılmadım, yorgun değildim. Bana olan sevgisi ve ilgisi yüzünden ağzımdan hiç çıkmadı. İlk tanıştığımızda eşim bana ‘Beni böyle kabul eder misin’ dedi ve ben de neden kabul etmeyeyim, bu durumda olabilirim dedim. Karıma sorgusuz sualsiz evet dedim, aşkımız tüm engellerin ötesine geçiyor ”dedi.

Serkan Çetinkaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi