Aşırı Terlemeye Son: Botoks Enjeksiyonları Yüzde 90 Oranında Azaltıyor!

Aşırı Terlemeye Son: Botoks Enjeksiyonları Yüzde 90 Oranında Azaltıyor!
20:34 - Nisan 7 2023 Cuma

Dermatoloji uzmanı Dr. Yusuf Cihan Dirim, aşırı terlemeyi azaltmak için botoks toksin enjeksiyonlarının yüzde 80-90 oranında etkili olduğunu belirtmektedir. Sivas Numuna Hastanesi’nde görev yapan Dr. Dirim, hastanede botoks işlemlerinin yapıldığını duyurmuştur.

Terlemenin vücut ısısındaki artışa verilen fizyolojik bir cevap olduğunu açıklayan Dr. Dirim, aşırı terlemenin hiperhidroz adı verilen bir durum olduğunu belirtmiştir. Hiperhidroz, enfeksiyonlar, diyabet, tiroid hastalıkları, sinir hasarı, gut, obezite, menopoz ve bazı ilaç kullanımları gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Dr. Dirim, terlemenin tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, kişinin ruhsal durumunu kötü etkilemesi, sosyal hayatını bozması, kıyafet seçimini sınırlandırması veya okul ve iş performansını düşürmesi durumlarında tedavi seçenekleri arasında anti-perspirant kremler, iyontoforez, botilinum toksin enjeksiyonları, cerrahi işlemler ve ağızdan alınan ilaçların yer aldığını ifade etmiştir.

Dr. Dirim, botoks toksin enjeksiyonlarının tedavi seçenekleri arasında konforlu ve etkili olduğunu belirtmektedir. Enjeksiyonun etkisi yaklaşık 1-2 hafta sonra başlayarak 6 ay boyunca devam eder ve terleme yüzde 80-90 oranında azalır. Ayrıca, botoks toksin enjeksiyonları, diş sıkma (masseter botoks), migren ve kırışıklık tedavisi gibi farklı alanlarda da kullanılabilmektedir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi