Aşılama çalışmalarında Anthony Fauci’den Dr. ‘Acele etmeyin’ uyarısı

Aşılama çalışmalarında Anthony Fauci’den Dr. ‘Acele etmeyin’ uyarısı
20:00 - Ağustos 25 2020 Salı

Yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı aşılama çalışmaları dünyanın birçok ülkesinde ivme kazanırken, ABD’de Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Warning Anthony Fauci’den geldi.

Fauci, aşının güvenliğini ve etkinliğini doğrulamadan çalışmalarda aceleci davranmanın olumsuz bir etkisi olabileceğini belirtti. Aynı zamanda Beyaz Saray Corona Virüs Görev Gücü üyesidir. Fauci, “Tehlikeli potansiyellerden biri, aşının erken kullanılması halinde, diğer test aşamasındaki aşıların görevlerini yerine getirmesini imkansız değilse de zorlaştıracak olmasıdır,” dedi. Fauci, “Görmek istemediğimiz en önemli şey, denenmemiş ve etkili olma ihtimali düşük bir aşının acil kullanımıdır” dedi.

ABD’de 10 bin kişi aşı testi için gönüllü olurken, İdare Komisyonu’nun aşı yapma hakkına sahip olması için bu sayının 30 bine ulaşması gerekiyor.

Financial Times ise ABD’deki aşı çalışmaları hakkında “Trump yönetimi, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca ilaç şirketinin araştırma sürecinde aşıyı başlatmak için bir Acil Kullanım İzni (EUA) çıkarmayı planlıyordu” yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump ise yukarıda belirtilen açıklamalara rağmen aşıyı tam olarak test edilmeden başlatmaya istekli. Demokratlar, Trump’ı siyasi kazanımlar için Amerikan halkının hayatını tehlikeye atmakla suçlarken, bu yönde alınacak kararın Trump’ın Kasım ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şansını artırabileceği düşünülüyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi