Aşık Veysel ölümünün 46’nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Aşık Veysel ölümünün 46’nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı
15:04 - Mart 21 2019 Perşembe

Dünyaca tanınan Halk Ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 46’nci yıl dönümünde, Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında kalabalık bir grup tarafından anıldı.

Dünyaya 78 yaşında veda eden Halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ölümünün 46’nci yıl dönümü sebebiyle mezarı başında bir anma töreni düzenlendi. Hazırlanan törende Aşık Veysel için dua edilip mezarına karanfiller bırakıldı. Aşık Veysel’i anma programına CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Vali Vekili Mehmet Nebi Kaya, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Aşık Veysel’in torunu Gündüz Şatıroğlu ve çok sayıda sevenleri katıldı.

Aşık Veysel’in torunu Gündüz Şatıroğlu burada yaptığı konuşmada, “Tam 46 yıldır toplumun her kesiminden, farklı görüşlerde mensup dostlarla Aşık Veysel’i burada anıyoruz. Dünyanın her yanından her yıl insanlar bozkırın bu dağ köyüne neden geliyorlar? Çünkü Aşık Veysel’in her sözünde kendilerinden bir şey buluyorlar. Çünkü kendilerini buluyorlar Aşık Veysel’de” dedi.

Sivas Vali Vekili Mehmet Nebi Kaya ise Aşık Veysel’e dost olanın kişinin onun dost olduğu değerlere de dost alması gerektiğini belirterek, “Aşık Veysel’i burada vefatının 46. Yılında anarken onu anarken anlıyor olmayı da umut ediyorum. ‘Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın’ diyor. Aşık Veysel bu hayatın geçici olduğunu ve ebedi aleme gideceğini elbette ki biliyordu ve oda göre bir yaşam düzeni oldu. Hayata böyle baktı, insana böyle baktı, toprağa böyle baktı. ‘Adım kalır’ dedi. Anını kalacağının da farkındaydı. O bize gönül gözü ile gördüğü gerçekleri söyledi. ‘Dostlar beni hatırlasın’ diyor. Ben inanıyorum ki bu dost; insana dost, doğaya dost, mahlukata dost, bitkiye ve toprağa dost insanlardır” şeklinde konuştu.

AşıkVeysel’in mezarı başındaki anma programının yurtdışından da konukları bulunuyordu. Kore’den gelen sevenlerinin Veysel’in mezarı başında yapılan programa katılması dikkatlerden kaçmadı.