Aşı Olma Hızının Yavaşladığı Sivas’ta Omicron Endişesi

Aşı Olma Hızının Yavaşladığı Sivas’ta Omicron Endişesi
23:38 - Aralık 28 2021 Salı

Aşı olma oranlarında mavi kategoride olan Sivas’ta son aylarda aşı olma hızının yavaşladığını belirten uzmanlar, giderek azalan aşı olma hızı nedeniyle il genelinde daha fazla hastaneye yatış ve daha fazla ölüm görülebileceği uyarısında bulunmaya başladı. Aşılanma hızının yavaşlamasının tehlikeli sonuçları olabileceğine değinen Sivaslı hekimler, özellikle yaşlı, kronik hastalığı bulunan ve çeşitli kalabalık ortamlarda bulunan vatandaşların en az çift doz aşı olmasını ve üçüncü doz aşılarını aksatmadan en kısa zamanda yaptırmalarını önerdi.

Aşılanma hızındaki yavaşlık nedeniyle diğer illerde aşı olma oranları geçtiğimiz haftalarda Sivasla aynı olan bazı illerde %85 oranı aşılırken, Sivas ise %76.8 oranıyla henüz %80 barajını geçemedi.

Omicron Endişesi Artıyor

Sivas’ta okullar ve hastaneler gibi kalabalık ortamlarda Omicron varyantının etkisiyle hızlı bir artış olabileceğini belirten uzmanlar, “Artacak vaka sayıları karşısında hastaneye yatışlar beklenenden daha az olsa bile hastaneye başvurularda artış olacak ve bu daha fazla bulaşma ortamı yaratacak” uyarısında bulundu.

Sivas’ta BioNTech aşısının stoklarda bulunduğunu ve tüm randevulu vatandaşlara istedikleri zaman uygulanabildiğine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise, aşı için Türkiye genelinde farkındalık kampanyalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi