Arkadaşlık siteleri aracılığıyla dolandırıcılık suç örgütüne karşı operasyon: 67 gözaltı

Arkadaşlık siteleri aracılığıyla dolandırıcılık suç örgütüne karşı operasyon: 67 gözaltı
20:12 - Temmuz 23 2020 Perşembe

Mağdurların şikayeti üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘suç işlemek için bir örgüt kurmak ve kurulan örgütün üyesi olmak’, ‘kişiyi kamu görevlisi veya çalışanı olarak tanıtarak dolandırıcılık hakkında soruşturma başlatıldı. banka, sigorta veya kredi kuruluşları veya bu kurum veya kuruluşlarla ilgili olduğunu söyleyerek gözaltına alınan 91 şüpheliden 67’si tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yürütülen 6 aylık çalışma sırasında şüpheli Ç.Ö. Ajans tarafından kurulan suç örgütüne farklı ajans adlarının ve vatandaşların tanışma sitelerinin üyeliği sağlandığı belirlenmiştir. Soruşturma kapsamında, vaat eden vatandaşlık, dostluk ve ilişki ile paranın talep edildiği, haksız kazançların yapıldığı ve dolandırdıkları vatandaşlar tarafından gönderilen paranın terör örgütüne aktarıldığı ve yaptıkları ondan ayrı bir kazanç.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada, 91 şüpheli ile 10 farklı adreste kurulan çağrı merkezlerinde vatandaşlarla temas kurdukları tespit edildi. 91 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, eşzamanlı operasyonlarda örgütün elebaşı da dahil 67 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerin taşıt, rezidans ve çağrı merkezlerinde 1 kuru ateşli silah tabancası, 5 tabanca, 271 bin lira, 7 bin dolar, 2 para sayma makinesi, 33 gram malzeme ve belge ile dijital malzeme ele geçirildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında, suç örgütü tarafından haksız kazançla elde edilen lüks araçların ele geçirildiği ve şüphelilerle ele geçirilen araç ve malzemelerle ilgili soruşturma ve gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenilmiştir.

İrem Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi