Arda Turan evine döndü

Arda Turan evine döndü
20:00 - Ağustos 5 2020 Çarşamba

Geçen sezondan beri Galatasaray’la tanınan Arda Turan, sarı-kırmızı yöneticileri imzaladıktan sonra Cumhurbaşkanı Mustafa Cengiz’in evine geldi ve 1 + 1 yıllık anlaşma imzaladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten transfer hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Galatasaray’ımız profesyonel futbolcu Arda Turan’ın transferi için bir anlaşma imzaladı.

30 Ocak 1987’de İstanbul’da doğan Arda Turan, Galatasaray altyapısından büyüyen ve son zamanlarda Avrupa’da Türk futbolunu gururla temsil eden isimlerden biriydi.

2005-2011 yılları arasında akademisinde büyüdüğü Galatasaray’da görev yapan Arda Turan, 2007-2008 yıllarında ekibimizle şampiyonluğun tadını çıkardı. Arda Turan, Galatasaray ve Süper Lig şampiyonasının 2004-2005 sezonunda Türkiye Kupası kariyerinde, 2007-2008 sezonunda ise Avrupa Süper Kupası’nı kazanan takımın bir parçası oldu.

2011-2012 sezonunun başında, kulübümüze 13 milyon Euro transfer ücreti kazanarak Avrupa’ya ilk adım atan Atletico Madrid’e transfer olan futbolcumuz dört kişilik İspanyol kulübünde başarıyla oynadı. mevsimler.

La Liga Şampiyonası, UEFA Avrupa Ligi şampiyonası, UEFA Süper Kupası, Madrid takım macerasında İspanya Süper Kupası şampiyonu Copa del Rey’in başarısının önemli bir parçası olan Arda Turan, dünyanın dikkatini çekti devleri.

2015-2016 sezonunun yazında, Katalan dev Barcelona Arda Turan’ı renklerine 34 milyon Euro’ya ekledi. Bu transfer, bir Türk futbolcu için ödenen en yüksek transfer transferi olma rekoruna sahiptir.

Barcelona’da kariyerinin zirvesinde yaşayan Arda Turan, La Liga, Copa del Rey (2), İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupası ve FIFA Club Dünya Kupası şampiyonasında yaşadı.

Bu süreçte, Euro 2008 ve Euro 2016 ekibindeki Türkiye milli takımı Arda Turan’ın önemli bir bölümüne katılmayı başardı, ay yıldızlı forma 100 kez geçerek arka arkaya 16 gol attı.

Galatasaray Akademi’den ayrıldıktan sonra Avrupa’da Türk futbolunu gururla temsil eden oyuncumuz, İspanyol kariyerine 10 bardak yerleştirerek ülkesine döndü.

Medipol Başakşehir takımında son 1.5 sezonu geçiren Arda Turan, Galatasaray forması ile kariyerinin bir sonraki evresinde evine devam edecek.

Galatasaray Spor Kulübü olarak Arda Turan’ı evinize bekliyoruz ve sarı-kırmızı forma ile yaptığı yeni yolculuğunda başarılar dileriz. ”

Arda Turan: “Herkese Galatasaray oğlu Arda’yı göstereceğim”

9 yıl sonra Galatasaray’a dönen Arda Turan, “Galatasaray oğlu Arda’yı herkese göstereceğim” dedi.

Sarı-kırmızı klübü tekrar imzalayan Arda Turan, Galatasaray Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızı forma ile ilk antrenmanı dört gözle beklediğini belirten Arda Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Duygular çok derin. Zaman çok fazla yorum yapma ve konuşma zamanı değildir. Sahaya çıkıp savaşmamın zamanı geldi. Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Cengiz’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Öğretmenime bir şeyler söylemek istiyorum çünkü bizi tekrar buluşturdu. Hem form, topluluk hem de öğretmene sahip olacağım için çok mutluyum. Umarım her şey iyi olur.

En güzel günler, yine başarılı günler hem Türkiye’de hem Avrupa’da yaşamak istiyor. Hayranları çok özlüyorum. Onlarla buluşacağım günü bekliyorum. Umarım en kısa zamanda görüşürüz. Uzun süreli dostluğumuz ve Florya’daki birçok personel ile dostluğumuz devam etti. Yine bir meslektaş olmak bizim için harika olacak. O zaman, adımı çocuklarına koydular. Şimdi yeni Ardas ile oynama zamanı.

Yine herkese Arda Galatasaray ve Galatasaray oğlu Arda’yı göstereceğime inanıyorum. Galatasaray forması altında tüm hayatım boyunca çok iyi mücadele ettim. Hayranlarımız bana inansın ve bana güvensin. Buradan nasıl heyecanlanabilirim, bu formayı, bu topluluğun adını en yüksek yerlere taşıdım, şimdi bu formda da aynısını yapacağım. İnanıyorum. Bu yetenekler, bu oyun zekası hala benden. Umarım yakında görüşürüz. İlk antrenmanı dört gözle bekliyorum. ”

Mustafa Cengiz: “Arda Turan eve dönüş imzaladı”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Arda Turan imzalandıktan sonra,” Arda Turan eve dönüş imzaladı. ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Cengiz, Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ve Kaan Kançal’ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Cengiz, Arda Turan’ın bir transfer imzalamadığını, ancak evine döneceğini vurguladı.

Galatasaray TV’ye yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Mustafa Cengiz, Arda Turan’ın geri dönüşünün bir kısmını değerlendirdi ve gündemiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Arda Turan, yuvaya geri gönderilen transfer ve seslendirme için gerekli zeminden oluşuyor Cengiz “Aslında Arda Turan’ın transferi bir transfer imzası değil, yuva imzasına dönüş. Arta, bir kardeş bu yuvada büyüdü, değerli bir sporcu, Türkiye ve Türk sporunu başarılı bir şekilde temsil eden bir kişi, biraz gecikmiş olsa da, eve döndü, taşlar yerine oturdu, su aktı ve yolunu buldu. Doğru yöntemlerle, teknik komitemizin isteği üzerine Teknik komitemizin taleplerini çok ciddiye alıyoruz. Arda, teknik komitemizin istediği oyunculardan biriydi. Niyetimizle de eşleşti. Onu eve davet ediyoruz ”dedi.

“Arda ile kişisel bir sorunumuz yok”

Galatasaray’ın birlik ve dayanışma ruhu ile yaşayan bir topluluk olduğunu hatırlatan Arda Turan’ın bunun bir parçası olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanımız Mustafa Cengiz, “Arda ile kişisel bir sorunumuz yok. İnsanlar konuştuğumda bile hata yapabilir, tencere kırıldı veya hata yaptı. ” Bu aşamada onları çok büyütmemeniz gerektiğine inanıyorum, özellikle de benim gibi üç kanseriniz varsa ve hala savaşıyorsanız, biraz daha hoşgörülü ve biraz daha hoşgörülü olmanız gerektiğini düşünüyorsunuz. Bunu ne ölçüde gerçekleştirebileceğiniz ayrı bir gündem maddesidir. Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Topluluğu çok büyük bir topluluk. Kucaklayan, affedici. Beraberlik ruhundaki en büyük kulüplerden biridir. Bizi hayatta tutan ruhtur. Arda bu ruhun parçalarından biridir. Onu tekrar eve hoş geldiniz. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi