Araç başına 1 ton 90 kiloluk kurban

Araç başına 1 ton 90 kiloluk kurban
10:00 - Haziran 23 2020 Salı

Kurban Bayramı öncesinde tüm Eskişehir’de kurban hareketi devam ediyor. Corona virüsü (Covid-19) nedeniyle hayvan satışları azalırken, vatandaşlar bütçelerine uygun fedakarlıklar arıyorlar. Hayvancılıkta yaşayan ve mesleğini sürdüren Mustafa Valioğlu, Coşkun isimli alıcısını da bekliyor. Coşkun’un sahibi yıllardır büyüyen 3 yaşındaki tosun için 30 bin lira istiyor. İkinci el araba fiyatında alıcılarını bekleyen 1 ton Coşkun’un fiyatı 1 metre 70 santimetredir.

“Bin 90 kilogram canlı”

Konu hakkında konuşan Mustafa Valioğlu, “Hayvanımız bin 90 kilogram ağırlığında. Fiyat için 30 bin lira istiyoruz. Hayvanlarımıza kağıt hamuru vermiyoruz, arpa ve mısırla besliyoruz. Yağları Hayvanlarımız iyi kalitede. kilogram geliyor “dedi.

“Satışlarımız bu yıl yüzde 50 daha az”

Korona virüsünün kurban sektörünü etkilediğini belirten Valioğlu, “Büyükbabam bu işi yapıyordu. Babam ölen ve şimdi bu işi yapıyor. Yapıyoruz. Salgın nedeniyle bu yıl satışlar yavaş. 65 yaşın üzerindeyiz ve Cumartesi Pazar günü yasağın uygulanması bizi etkiledi. Satışlarımız bu yıl yüzde 50 daha az. Bu yıl malları son bitirdiğimizde bu yıl yüzde 50 yakalayamadık. ”

Çağatay Gür – Ersin Gökdağ

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi