Apple Watch Sağlık Sorunu Konusunda Uyardı, Hayatı Kurtuldu

Apple Watch Sağlık Sorunu Konusunda Uyardı, Hayatı Kurtuldu
12:29 - Kasım 20 2021 Cumartesi

Apple Watch sağlık sorunu yaşayan bir kişinin hayatını kurtardı. Bu durum teknolojinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Teknoloji, gün geçtikçe daha da ileriye gidiyor. Her yıl yeni teknolojiler, yeni ürünler ve yeni yazılımlar bizleri karşılıyor. Bu teknolojilerden bazıları oldukça kullanışlı iken bazıları eğlence amaçlı yapılıyor. Örneğin akıllı saatler artık sağlık alanında da kullanıcılara destek oluyor. Kalp ölçümü, kandaki oksijen seviyesini kontrol etme ve EKG çekme gibi konularda başarılı olan bu cihazlar, kullanıcıya sağlığı hakkında bilgi verebiliyor. Bu da gelecekte teknolojinin sağlık alanında daha çok önem kazanacağını gösteriyor.

Apple Watch Sağlık Sorunu Olan Hemşireyi Kurtardı

Akıllı saatlerin, özellikle tıbbi özelliklere sahip olan bu saatlerin zaman zaman hayat kurtarabildiği gündeme düşen bir örnekle ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bir olaya göre pratisyen bir hemşire haftanın en az 5 günü mesai yapıyor. Anneler Günü’nde oğlunun ona hediye etmiş olduğu Apple Watch akıllı saatini kullanan hemşire, bu saati koluna takmaya başlayarak hem kendi sağlığını öğrendi hem de işlerini kolaylaştırmaya başladı.

Apple Watch Sağlık

Evine dönen hemşire, evinde oturup televizyon izlerken bir anda akıllı saatinden uyarı almaya başladı. Aldığı uyarıyı incelediğinde kalp atış hızının 40 ve altına düştüğünü gördü. Normal bir insanın kalp atış hızının 60 ile 100 arasında olması gerekirken hemşirenin kalp atış hızının bu kadar düşmesi tehlikeli görülüyordu. Hemen hastaneye başvuran kadın gerekli testleri yaptırdıktan sonra sorunu çözmeyi başardı. Birkaç gün sonra yeniden uyarı alınca bu sefer hemşire tekrardan hastanenin yolunu tuttu.

Apple Watch sağlık sorunuyla birlikte hemşireyi uyardıktan sonra hemen gerekli önlemler alındı ve kadına bir kalp pili takıldı. Bu olay sonrasında kendine gelen kadının kalbi artık sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı. Yaşanan bu olay özellikle tıbbi konuda desteği bulunan akıllı saatlerin ne kadar işe yaradığını gösteriyor. Gelecekte bu teknoloji daha da gelişebilir ve insanlar anlık olarak sağlığı hakkında bilgi alabilir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi