Apple Büyük Zam Uyguladı, Yaklaşık %60 Yükseldi

Apple Büyük Zam Uyguladı, Yaklaşık %60 Yükseldi
11:07 - Aralık 13 2021 Pazartesi

Apple büyük zam getirdi. Yeni yapılan zamlarla birlikte bazı hizmetler %60 civarı zamlanmış oldu. Yeni zamlar hakkında Apple bilgi paylaştı.

Apple, bu zamana kadarki en ciddi fiyat artışlarından birisi ile bizleri karşılıyor. App Store fiyatlandırması, geliştiricilerin kullandığı ve kullanıcıların buna göre hizmet satın aldığı bir sistem. Geçtiğimiz günlerde Apple ürünlerine büyük zam gelmişti. Şimdi de bu fiyatlandırmada ciddi bir artış oldu. Yapılan artış ile birlikte fiyatlar yaklaşık %50 ile %60 arasında yükselmiş oldu.

Apple Büyük Zam Uyguladı

Apple, geçtiğimiz günlerde döviz kurunun yükselmesiyle birlikte kendi ürünlerinin satışını durdurmuş ve faturalandırılmayan ürünlerin siparişini iptal etmişti. Uygulanan bu durum sonrasında bir süre satış yapılamayan web sitesinde fiyat güncellemesi yapıldı ve ardından müşteriler ürünler almaya başlayabildi. Ürünlerin satışı tekrar açıldığında fiyatlar bir miktar yükselmişti. Yeni açıklanan fiyatlara göre ürünlerde yaklaşık %30 civarı bir artış gözlemlenmişti. Ürünlerde yapılan bu zammın ardından App Store hizmet fiyatlandırmasında da bir değişikliğe gidildi. Yapılan artış ürünlere yapılan zammın üzerinde bulunuyor.

Apple Büyük Zam

Apple, App Store fiyatlandırmasını daha öncesinde 10,99 TL olarak sunuyordu. Birim başına 10,99 TL olarak sunulan bu fiyatlandırma kullanıcıların App Store üzerinde uygulama içi satın alım yaparken kullanılmasına yarıyordu. Yeni açıklanan fiyatlandırmada 1 birimin 16,99 TL olduğu açıklandı. Bununla birlikte iki birim 34,99 TL, 10 birim 169,99 TL, 20 birim 329,99 TL ve 80 birim 6.999,99 TL olarak açıklandı. Bunun yanı sıra alternatif birimler de belirtildi. 2021 yılının Aralık ayı için paylaşılan tabloya göre alternatif birimlerden birisi 2,99 iken diğeri 4,99 olarak karşımıza çıkıyor.

Apple büyük zam uygularken bu bağlamda bir açıklama metni de yayınlamış oldu. Apple, yapmış olduğu açıklamada App Store’da uygulama ve uygulama içi satın alımlarda fiyatların yükseldiğine işaret ederken otomatik abonelikler için bu fiyatların değişmeyeceğinden söz etti. Geliştiricilerin isteğe bağlı olarak fiyatları değiştirebileceğini açıklayan Apple, mevcut abonelerin fiyatlarının korunmasının da sağlanabileceğini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi