Apple 3 Nm Çip Üretimine Geçmeye Çalışıyor

Apple 3 Nm Çip Üretimine Geçmeye Çalışıyor
10:52 - Aralık 3 2021 Cuma

Apple 3 nm çip üretimi için çalışmalara başladı. TSMC ile ortak bir çalışma yapan Apple, bu konuda başarılı olmak için hızlı adımlar atıyor.

Apple, geçtiğimiz haftalarda 5 nm işlemcilere sahip cihazları piyasaya sunmuştu. iPhone ve Mac cihazında 5 nm çiplere yer veren Apple A15 ve M1 Pro Max gibi pek çok işlemciye ağırlık veriyor. Apple, yapmış olduğu yeni lansman sonrasında şimdi de 3 nm işlemci teknolojisine geçiş yapmak için önemli adımlar atmaya çalışıyor. Apple’ın bu hedefine ne zaman ulaşacağı hakkında da bazı bilgilere yer verilmiş durumda.

Apple 3 Nm Çip Üretimine Geçebilir

Günümüze baktığımızda masaüstü ekran kartı ve işlemcileri standart olarak 7 nm kullanırken Apple 5 nm teknolojisinde yer alıyor. Hatta işleri daha da ileriye taşıyıp 3 nm transistörlere sahip çiplere geçmek istiyor. Firma, almış olduğu bu karar ile birlikte 2022 yılının sonunda 3 nm transistörlere sahip işlemcileri piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bunun için TSMC ile anlaşma yapan Apple, bu konuda adımlar atmaya devam ediyor.

Apple 3 Nm Çip

TSMC, birçok firmaya çip üreten Tayvanlı bir şirket. Apple için de çip üreten firma, daha önceden beri 3 nm ve 2 nm transistörlerin üzerinde duruyordu. Apple’ın da isteğiyle bu çalışmalarına hız kazandıran TSMC, 3 nm çipler için üretim tesisini geliştirmeye devam ediyor. iPhone için 3 nm çiplerin 2022’nin sonu gösterilirken Mac için 2023 yılı gösteriliyor.

iPhone 3 nm çip üretimi konusunda etkili adımlar almaya kararlı gibi görünüyor. Transistörlerin boyutunun küçülmesiyle birlikte pek çok avantaj doğuyor. Bunlardan birisi işlemcinin daha az ısınması. Bu sayede daha yüksek performansa sahip yazılımlar rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu sistemin sunacağı bir diğer ayrıcalık daha yüksek performansa sahip cihazların geliştirilmesinin önü açılması. Daha küçük çipler boyutu küçülen transistörler sayesinde daha büyük performans verebiliyor olacak. Bununla birlikte gelecek olan yeni çiplerde kararlı, stabil ve optimize bir çip bizleri bekliyor olacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi