Antalya’ya Rus turist akını

Antalya’ya Rus turist akını
15:00 - Ağustos 10 2020 Pazartesi

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Mart ayında Rusya ile durdurulan seferler 1 Ağustos itibariyle İstanbul ve Ankara’ya, bugün itibariyle Antalya, Dalaman ve Bodrum’a başladı.

Kontrollü bir sosyal hayata geçişin ardından Rusya’nın Moskova Sheremetyevo Havalimanı’ndan kalkan uçak, 519 yolcu ile 03.25’te Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali 2’ye indi. İlk uçaktan sonra Rusya’nın farklı şehirlerinden uçaklar gelmeye devam etti. Uçaktan inen turistlerin ateşi havalimanı içindeki termal kameralarla ölçülerek maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarıldı. Bagajlarını da aynı kurallar çerçevesinde alan Rus turistler, gelenler bölümünden ayrıldı. Tur şirketlerinin ve acentelerinin bulunduğu bölgeye gelen Rus turistler uzun kuyruklar oluşturdu. Bir grup dansçı, Rus müziği eşliğinde dans gösterisi yaparak turistleri karşıladı. Dışarı çıkıncaya kadar kuralları ihlal etmeyen bazı Rus turistlerin ilk başta sosyal mesafeye uymadıkları görüldü. Tur standları önünde kayıt yaptıran turistler, daha sonra kendilerini bekleyen otobüslere geçti. Genel olarak turistlerin aile olduğu gözlendi.

“23 bin turist”

Bugün Rusya’dan Antalya’ya 70 sefer yapılacağı öğrenildi. Moskova’dan 51, St. Petersburg’dan 10 ve Rostov’dan 9 uçak Antalya’ya gelecek. Bu uçuşlarla ilk gün 23 bin Rus turistin şehre gelmesi bekleniyor.

“İyi önlemler alındı”

St. Joseph Antalya’ya bir haftalığına Petersburg’a geldi Anzeyov, “Korkunç bir gün geçirdik, şimdi karantinadan geldik. Her yere dönüyorlar. Şimdi Türkiye’ye tatile geliyoruz. Antalya’ya ilk vardık, alınan önlemleri güzel karşıladılar.” dedi.

“Bu ülkeden ayrılmak istemiyorum”

Ülkesinde bir bankada çalıştığını belirten Jula Buzoreva, “Çalışıyorum ve param olunca tatile çıkıyorum. Ben bir bankada çalışıyorum. Karımla korona yakaladık ama geçtik. Bu ülkeyi çok seviyorum, bazen kendi ülkeme dönmek istemiyorum. Normalde burada yaşamak isterim ”dedi.

İsa Akar – Burak Yalman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi