Antalya’da yılbaşı öncesi 15,5 ton sahte içecek ele geçirildi

Antalya’da yılbaşı öncesi 15,5 ton sahte içecek ele geçirildi
23:00 - Aralık 23 2020 Çarşamba

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sahte alkol ticareti yapan kişi ve kuruluşlara operasyon düzenlendi. Önümüzdeki yılbaşı ile birlikte artması beklenen alkollü içecek tüketimine yönelik piyasada oluşacak talebi fırsata çevirmek isteyen suç gruplarına yönelik yürütülen operasyonlarda içkileri lanse edecekleri değerlendirildi. merdiven altı denilen sağlıksız ortamlarda kurdukları atölyelerde kaçak üretim yapıyorlar.

Ülke genelinde halk sağlığını olumsuz etkileyen ve hatta birçok ölüme neden olan sahte alkollü içeceklerin üretim ve depolama alanlarının yanı sıra kiosklar, marketler, tekel bayileri vb. Yerler ekipler tarafından yapılan çalışmalarla tespit edilmiş, belirlenen adresler için 11 farklı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

15.491 litre sahte alkol ele geçirildi

Vergi Dairesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin katılımıyla şüpheliler, kimya depoları ve medikal firmaların kullandığı adres ve araçlarda aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda 15 bin 491 litre sahte alkol, 2 bin 73 şişe çeşitli marka ve büyüklükte sahte içecek, 600 adet sahte içecek (damıtma tankı, etiket, jelatin, başlık … vb.), 44 sahte içecek etiket ve birçok Aroma, gıda boyası, alkol ölçer ve sahte içecek yapımında kullanılan boş içecek şişesi ele geçirildi.

Piyasa değeri 700 bin lira

Yapılan operasyonlarda Muratpaşa ilçesindeki kimya deposu sahibi ile Kepez ilçesindeki medikal firma sahibinin aynı kişi olduğu, tıbbi firmaların yasal yetkiyi suistimal ederek Antalya’ya sahte ürünler getirdiği tespit edildi. ve alkol satmak ve bu ürünlerin sahte içecek yapımında kullanılması. Ele geçirilen sahte alkollerin şişelenmesi halinde yaklaşık 40 bin şişe sahte alkol alınabileceği ve yakalanan ürünlerin yaklaşık 700 bin TL değerinde olduğu öğrenildi.

13 şüpheli hakkında dava açıldı

Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçecekler Tebliği’ne aykırı ve zararlı bir şekilde ürettikleri sahte içecekleri piyasaya sürmeye çalışan 13 şüpheli için “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na ve Türk Ceza Kanunu’na muhalefet” insan sağlığı. 186’ncı madde kapsamındaki suçlar için adli işlem yapılmıştır (kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atacak şekilde bozulmuş veya değiştirilmiş her türlü gıda veya ilacı satmak, tedarik etmek ve bulundurmak).

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi