Antalya’da Yangından Kurtulan 3 Kardeş Devlet Korumasında

Antalya’da Yangından Kurtulan 3 Kardeş Devlet Korumasında
13:10 - Ocak 30 2025 Perşembe

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşanan trajik yangın olayı, yürekleri burktu. Esentepe Mahallesi’ndeki bir gecekonduda meydana gelen yangında, evde yalnız bırakılan Efe O.Y. (7) ve kardeşleri Ece E.Y. (5) ve Bahadır T. (2) alevler arasında kaldı. Mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu çocuklar, ölümden dönerek kurtarıldı.

İtfaiye ve sağlık ekipleri çocukları sakinleştirmeye çalıştı

Yangın sonrası olay yerine gelen itfaiye ve sağlık çalışanları, korku içindeki çocukları sakinleştirmeye çalıştı. Efe’nin, ‘Annemin parası yok ama’ diyerek gözyaşlarına boğulması, etraftakileri de duygulandırdı. Sağlık ekipleri, ‘Hastanede para almayacaklar, sadece tedavi olacaksınız’ diyerek çocukları teselli etti.

Çocukların tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Sağlık Bakanlığı ve yerel yetkililer, çocukların sağlık durumlarıyla bizzat ilgileniyor. Antalya Şehir Hastanesi’nde tedavi gören kardeşlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da çocukların devlet korumasına alındığını duyurdu.

Hastanede çocuklarla ilgilenen sağlık personeli, ‘Çocukların sağlıklarını yakından takip ediyoruz ve iyileşmeleri için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz’ dedi. Efe, hastanede kendisine iyi bakıldığını ve kimsenin kendisinden para almadığını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama

Bakanlık, çocukların yaşadığı bu zorlu süreçten sonra devlet korumasına alındıklarını resmi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Paylaşımda, çocukların sağlıklarının ve güvenliklerinin devlet tarafından garanti altına alındığı belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi