Antalya’da Şiddetli Rüzgar Hayatı Felç Etti
Antalya’da, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu uyarıların ardından sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, şehirde yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Sabahın erken saatlerinde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı ve yer yer sıfıra düştü. Kentte hava sıcaklığı 18 derece olarak ölçülürken, rüzgarın hızı saatte 35 kilometreden 50 kilometreye kadar çıktı. Özellikle deniz ve sahil şeridinde etkili olan rüzgar, vatandaşların yürüyüş yapmasını güçleştirdi.
Fotoğraf Çekinirken Dalganın Gölgesinde Kaldılar
Denizde oluşan güçlü dalgalar, yaklaşık 30 metrelik falezlere vurdu. Falezlerle dalgaların buluştuğu anlarda dalgalar, 20 metreye kadar yükselerek etkileyici bir manzara oluşturdu. Yat Limanı’nda fotoğraf çekilmek isteyen bir vatandaş, ansızın gelen bir dalga ile ıslandı. Konyaaltı Sahili’nde ise fırtınaya rağmen dışarı çıkan bazı vatandaşlar ve turistler, sahilde fotoğraf çekilip dalgaların sahile vurmasını izledi. Bazıları ise dalgaların sıçramasıyla ıslanma tehlikesi yaşadı.
Araç Üzerine Tabela Devrildi
Rüzgarın saatlik 50 kilometreye ulaştığı anlarda, şehrin çeşitli bölgelerinde hasarlar meydana geldi. Gazi Bulvarı’nda bir iş yerinin çatısı rüzgara dayanamayarak yola savruldu. Bu durum elektrik tellerinin kopmasına neden oldu, ekipler hasarı gidermek için çalışma yürüttü. Termessos Bulvarı’nda ise bir iş yerinin reklam tabelası, park halindeki bir aracın üzerine düştü. Tabela nedeniyle araçta maddi hasar oluştu, itfaiye ve polis ekipleri tabela’yı kaldırarak aracı olay yerinden çıkardı.
Ramazan Bozca – İbrahim Sönmez
