Antalya’da şehrin kalbi buğday tarlası

Antalya’da şehrin kalbi buğday tarlası
14:00 - Kasım 19 2020 Perşembe

510 bini aşkın nüfusu, hastaneleri, okulları, kamu kurum ve kuruluşları, iş ve alışveriş merkezleri, tarihi ve turistik noktaları ile şehir mısır ekimi sonrası ekilecek. Muratpaşa Belediyesi, covid-19 salgınının neden olabileceği gıda sıkıntısı ve tarımsal üretimin önemine dikkat çekmek için boş parsellerini parklara çevirerek Nisan ayında mısır ekimine başladı.

Antalya Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ziraatçılar Derneği ve Antalya Ziraat Odası tarafından desteklenen proje ile mısır tohumları, 7 Nisan’da toprakla buluştu. Eylül ayında mahsul biçerdöverle hasat edildi. Muratpaşa Belediyesi 12 bin 700 kilogram mısır hasadı yaparken, mısır Nevşehir’de una dönüştürülerek kilogramlık paketler haline getirildi.

Muratpaşa’nın mısır unları ilçe sakinleri ile paylaşılırken, belediye mevsimin gelmesiyle 35 dönümlük alanda buğday ekimi için düğmeye bastı. Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü, Muratpaşa’nın yaklaşık 35 bin nüfusuyla en kalabalık semti olan Güzeloba’nın Yamansaz bölgesinde yer alan alanın traktörlerle sürülerek tarıma uygun hale getirilmesi için çalışmalara başladı. Bölgeye gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, devam eden çalışmaları inceledi ve traktöre bindi.

Cumhurbaşkanı Uysal, geçtiğimiz Nisan ayında mevsim şartlarına göre mısır ektiklerini belirterek şunları söyledi:

“Hasadını alıyoruz. İhtiyaç sahibi komşularımızla paylaşıyoruz. Uzak illere gittim. Mahallemize dağıtıldı, dağıtıldı. Şimdi ‘Kış yağmurlu mevsimde buğday ekimini özleyelim’ diyelim. Tavsiye ederim. Bunu yapmaktaki asıl amacımız kentleşmiş alanlarda bile Ekim şovu yapmaktır.Türkiye’ye örnek olmak için burada da üretim yapıyoruz, herkese çağrı yapıyoruz. Pandemi şartlarında yaşıyoruz. -özel afet süreci ‘diyebiliriz. Aldığımız önlemlerden birinde gıda üretimine de önem veriyor ve bu ürünlerde mevcut imkanlar olarak üretiliyor. Bu yüzden buradayız. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi