Antalya’da Mahsur Kalan Vatandaş İtfaiye Ekiplerine Tepki Gösterdi
Antalya’nın Manavgat ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar, Ilıca Mahallesi Cezaevi yolunda bir vatandaşın aracıyla su birikintisinde mahsur kalmasına neden oldu. Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ve Kumköy Jandarma Karakolu ekipleri sevk edildi.
İtfaiye ekipleri, 30-40 santimetre yüksekliğindeki su birikintisinde yürüyerek mahsur kalan sürücünün yanına ulaştı. Sürücü, itfaiye görevlisinin yardımıyla araçtan çıkarıldı fakat olay yerindeki suyun derinliği nedeniyle aracın çıkarılmasını talep etti. İtfaiye yetkilileri, görevlerinin insanları kurtarmak olduğunu belirterek, aracın kurtarılmasının sorumlulukları dışında olduğunu ifade etti.
Sürücü, itfaiye ekiplerine yönelik, ‘Burası deniz olsa yüzerek çıkardım. Ben sizi aracımı kurtarmanız için çağırmıştım, beni değil.’ şeklinde tepki gösterdi. Olay, aracın suyun içinde kalmasıyla sonuçlandı, sürücü ise kendi imkanlarıyla bölgeden ayrıldı.
Arif Kaplan
