Antalya’da Define Kazısı Trajedisi: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, İki Kişi Yaralandı
Antalya’nın Kepez ilçesi Kızıllı Mahallesi’nde meydana gelen olayda, define arayışı felaketle sonuçlandı. Jeneratörden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen üç kişiden biri yaşamını yitirdi, iki kişi ağır yaralandı.
Ölümle Sonuçlanan Define Kazısı
112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. İlk müdahalede, Selahattin isimli bir kişi yarı baygın halde bulundu. İtfaiye ekipleri, yine kazı için kullanılan aletlerle dolu ve gizlice kazılmış bu kuyuda, başka bir kişiyi daha hareketsiz yatarken buldu. Yapılan aramalarda, kuyunun en dip kısmında bilinci kapalı bir kişi daha bulundu.
Hayatını Kaybeden ve Yaralananlar
Zekeriya Taşdemir ve Emirkan K. isimli yaralılar, kalp masajı ve acil müdahalelere rağmen Zekeriya Taşdemir kurtarılamadı. Emirkan K.’nin durumu ise ciddiyetini koruyor. İtfaiye ekibi tarafından kuyu kenarında bulunan Selahattin, diğer iki kişiye yardım etmek için olay yerine gelmiş ve kendi imkanlarıyla kuyudan çıkmayı başarmış.
Tehlikeli Define Arayışı
AFAD ve itfaiye ekipleri kuyuda yüksek seviyede karbonmonoksit gazı tespit etti. Define aramak için kazılan kuyuda yeterli havalandırma olmaksızın çalıştırılan jeneratör, facianın asıl nedeni olarak görülüyor. Olay yerine gelen Emirkan K.’nin ağabeyi Hasan K., yaşananlar karşısında sinir krizi geçirdi.
