Bebek için anne sütü olmazsa olmaz!

Bebek için anne sütü olmazsa olmaz!
17:06 - Ekim 6 2020 Salı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapan hocalar, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında bebeklere özgü önemli açıklamalarda bulundu.

Doç.Dr. Elif Ünver Korgalı yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütü’nün bebeklerin ilk 6 ayında sadece anne sütü ile beslenmesini tavsiye ettiğini hatırlattı ve anne sütünde bebeğin gelişmesi için her türlü besin öğesinin barındıığını söyledi. Emzirmeyle ilgili problem yaşayan annelere maksimum desteğin kendileri tarafından verildiğini belirten Doç.Dr. Elif Ünver Korgalı, bu tür problemler yaşayanların kendilerine müracaat etmesini istedi.

Bir başka Öğretim Üyesi Dr. Ayça Kömürlüoğlu ise yaptığı açıklamada anne sütünde tüm takviyelerin bulunduğunu ve diğer yandan anne ile bebeğin birbirine bağlanmasında da anne sütünün önemli rol oynadığını ifade etti. İlk 6 ayda sadece anne sütüyle bebeklerin beslenmesi gerektiğini söyleyen Ayça Kömürlüoğlu, 6 aydan 2 yaşına kadar ise takviye olarak anne sütü ile beslenmeye devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi