Ankara’da sağlık çalışanlarına yönelik şiddet soruşturması tamamlandı

Ankara’da sağlık çalışanlarına yönelik şiddet soruşturması tamamlandı
20:00 - Ekim 16 2020 Cuma

21 Eylül’de Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayına ilişkin soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 5 sanığın 9 aydan 8 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

ALAKALI HABERLER

Ankara’da sağlık çalışanlarına saldırı girişiminin fotoğraf kareleri ortaya çıktı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Fırat Ö., Soykan K., Muhammed Devran Ö., Yasin Ö. ve Mehmet Sadık Ö. sanık olarak yer aldı. Olayla ilgili detayların anlatıldığı iddianamede Fırat Ö. Ahmet Ö ve Ahmet Ö. işyerlerinde silahlı saldırı sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan Ahmet Ö.’nün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği belirtildi. Ahmet Ö.’nin ölümünü kabullenemeyen aile yakınlarının dışlanmaya başladığı iddianamede, toplanan kalabalığın Acil Servis Kırmızı Bölge kapısını zorladığı, doktor ve hemşirelerin travma panoları koyup barikatlar kurduğu belirtildi. kapının açılmasını önlemek için kendi gövdeleri ile.

Sanıkların “Kapıyı aç. Seni öldüreceğiz, kardeşimizi canlı tutmadın, seni hayatta tutmayacağız” diye bağırdığı belirtilirken, polisin aldığı önlemlerle yaralanan olmadığı vurgulandı. Olayda ekipler ve güvenlik görevlileri, ancak sanıklar kamu mallarına zarar verdi. İddianamede sanıklar Fırat Ö., Soykan K. ve Muhammed Devran Ö. 1 yıl 9 aydan 8 yıla kadar “görevi yerine getirmemeye direnme” ve “kamu malına zarar verme” suçlarından sanıklar Yasin Ö. Mehmet Sadık Ö.’den ise “görevi yerine getirmemek için direnmekten” 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Mahkeme tutuklu sanıkları serbest bıraktı

İddianameyi kabul eden Ankara 34.Asliye Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Soykan K. ve Muhammed Devran Ö’nün delillerin toplandığı, tutukluluğun tedbir olduğu ve adli kontrol olduğu gerekçesiyle tutuklu sanıklardan Soykan K. mevcut aşamada yeterli olacaktır. Mahkeme, duruşma için 6 Ocak 2021’e bir gün verdi.

Abdullah Sarıca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi