Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi Sivas’a Çok Yönlü Katkılar Sağlayacak

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi Sivas’a Çok Yönlü Katkılar Sağlayacak
19:17 - Nisan 5 2023 Çarşamba

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, proje ile kentin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan ilerleme kaydedeceğini söyledi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının Türkiye’nin mega projeleri arasında yer aldığını ve yakın zamanda açılması planlandığını ifade eden Özdemir, proje ile birlikte sanayiden ekonomiye, eğitimden kültürel aktivitelere kadar birçok alanda iki şehir arasında adeta köprü vazifesi göreceğini belirtti.

Özdemir, açıklamasında, Ankara ve çevre illerden Sivas’a daha büyük bir insan akışı olacağına dikkat çekerek, Sivas için Cumhuriyet tarihindeki en yüksek yatırımlı projenin kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. STSO Başkanı Özdemir, Nisan ayı içinde Yüksek Hızlı Trenin Sivas’a ulaşacağı beklentisi içinde olduklarını söyledi.

“Kolay ulaşım yatırımcıya cazip gelecek” diyen Özdemir, yatırımcıların Sivas’a kolay ulaşım imkanı sağlayan projelerin kendilerini cezbettiğini belirterek, projenin tamamlanmasıyla birlikte Sivas’a yatırım, sosyal, eğitim, kültürel ve ekonomik anlamda büyük bir katkı olacağını dile getirdi. Özdemir, STSO olarak Sivas’ın projenin gelişine hazır olması için esnaf ve halkla birlikte çalışmalar yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi