Ankara-Sivas YHT hattı sona erdi

Ankara-Sivas YHT hattı sona erdi
20:00 - Eylül 14 2020 Pazartesi

Sivas, Sivas Belediyesi ve Valilik tarafından koordineli olarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın katkılarıyla gerçekleştirilen “Sivas Sivas, Ankara’nın Sosyo-Ekonomik Kalkınmasına Etkisi Yüksek Hızlı Trenin” bilinçlendirme programları düzenlendi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ndeki programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Turan Topgül, TCDD 4. Bölge Müdürlüğü Demiryolu Yapım Grup Müdürü Serdar Ayan, STK temsilcileri ve protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesiyle başlayan program, YHT tanıtım filmi ile devam etti. Tanıtım filminin ardından Doç. Dr. Sevda Mutlu, Sivaslıların ve Sivas’taki STK’ların YHT algısı ve beklentileri üzerine bir sunum yaptı.

“Sivas YHT seferleri çok kısa sürede hayata geçirilecek”

Ankara-Sivas YHT hattında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Ayhan, “Bugün bir araya gelerek, sadece Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri olan Ankara-Sivas Hızlı Tren projesinde son durumumuzu değerlendirmek için geldik. şehrimiz olduğu kadar ülkemizin de bütüncül bir bakış açısıyla ilimizin YHT konusundaki hazırlıkları. Gece gündüz çalışıyorlar. Bu yıl kış çok çetin geçti, kışın çalıştılar. Dolayısıyla Sivas-Ankara arasındaki bu büyük projeyi gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza ve TCDD ekibine içtenlikle teşekkür ederim. Hızlı tren, toplu ulaşımdaki en modern ulaşım birimidir. Türkiye’de son yıllarda demiryolları taşımacılık alanında büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Sivas’ın yakında Ankara-Sivas seferine başlayacak olan YHT için ön hazırlıklarına başladığını ifade etmek isterim. Verilerimiz 405 kilometrelik YHT hattında son buldu. Her zaman yıllar öncesine kadar uzanıyordu ama şimdi mümkün değil. Kırıkkale ile Sivas arasındaki hem altyapı hem de üst yapı neredeyse yüzde 100 bitti. Yavu’da tünel girişinde sadece bir iş var. Çok kısa, 2 kilometrelik bir bölüm. Deneme seferleri de kısmen başladı. Bundan sonra, bu test çalışmaları birbiriyle entegre edildiğinde, yolculuklar hızla başlayacak. Şöyle de görünebiliriz; Sivas YHT seferleri çok kısa sürede hayata geçirilecek ”dedi.

Mustafa Koçyiğit

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi