Android Yenilikleri Açıklandı

Android Yenilikleri Açıklandı
11:38 - Aralık 5 2021 Pazar

Android yenilikleri Google tarafından paylaşıldı. Karşımıza çıkan pek çok yenilik kullanıcıların hayatını daha iyi idare etmesini sağlayacak.

2007 yılında iPhone cihazların çıkmasının ardından piyasadaki ücretsiz yazılım açığını fark eden Google, 2008 yılı itibariyle Android işletim sistemini diğer telefon üreticileri için sunmuştu. Günümüze kadar yeni güncellemeler ile daha çok gelişen Android için daha fazla yenilik ortaya çıktı.

Android Yenilikleri Duyuruldu

Son zamanlarda Android işletim sisteminin hızlı bir şekilde geliştiği görülüyor. Yeni özelliklere kavuşan Android için açıklanan bazı yenilikler bulunuyor. Kullanıcıların hayatlarını daha iyi ve daha kolay yaşaması için yazılım geliştirmesi yapan Google’ın açıkladığı özelliklerden birisi aile zili olarak adlandırılmış durumda. Bu özellik ile birlikte işletim sistemi, aile önceliğini ön plana çekmiş durumda. Bu özelliğin amacı ailenin günlük programının belirlenebilmesini ve aile üyelerinin uyarı almasını sağlıyor. Örnek verecek olursak akşam yemeğine çıkılacak ise o saate doğru bir bildirim gönderiliyor. Bu sayede aile yemeği kaçırılmamış oluyor.

Android Yenilikleri

Google, burada da durmadı ve yeni iki aracı da kullanıcılara sunma kararı aldı. Widget olarak adlandırılan bu araçlardan birisi Google Play Kitaplar widgeti olmakta. Bu widget ile birlikte kitaplara ulaşmak kolay oluyor. Bir diğer araç olan YouTube Müzik widgeti, müzik dinlemeyi kolaylaştırıyor. Android işletim sistemi için geliştirilen bir diğer özellik Google Fotoğraflar’ın anılar özelliğini geliştirmesi. Artık önemli olaylar ile ilgili anılar kullanıcıların karşısına çıkacak.

Android işletim sistemine eklenen bir diğer özellik Android Auto güncellemesi olarak karşımıza çıkıyor. Android yenilikleri arasında yer alan bu güncelleme sayesinde insanlar artık araçlarını daha iyi bir şekilde kullanabiliyor olacak. Yeniliğe göre artık telefon bağlandığında Android Auto otomatik bir şekilde aktif olacak. Bununla birlikte araç kilitleme, kilit açma ve çalıştırma gibi özellikler bu uygulama sayesinde uyumlu araç modelleri ile yapılabiliyor olacak. Bir diğer özellik ise izinlerin otomatik sıfırlanması ile ilgili. Eğer bir uygulama uzun bir süre açılmadıysa uygulamaya verilen izinler otomatik olarak sıfırlanıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi