Anadolu’da kar yağdı

Anadolu’da kar yağdı
13:00 - Aralık 22 2020 Salı

Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı

Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Düzce’de etkili olan kar yağışı, dün akşam Bolu Dağı’na ulaştı.

Türkiye’de yoğun kar yağışından dolayı birçok önemli transit güzergah sabah saatlerinde dağda başladı. Asfalt beyaz bir örtü ile kaplanırken, ekipler yolun açık kalması için çalışmalarına devam ediyor. Yoğun tipte devam eden kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatır.

Sezonun ilk karı Kütahya Domaniç’e düştü

Sezonun ilk kar yağışı Kütahya’nın Domaniç ilçesinin yüksek kesimlerinde düşerken ulaşımı olumsuz etkiledi. Domaniç ilçesi Kocayayla’da sabahın erken saatlerinde başlayan sezonun ilk kar yağışı, karayolu beyaza çevirdi. Yoğun sis ile ulaşımda zaman zaman zorluklar yaşandı. Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bingöl’de kar yağışı etkili oldu

Sabahın erken saatlerinden itibaren Bingöl genelinde kar yağışı etkili oldu ve şehir bembeyaz oldu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün uyarısının ardından Bingöl genelinde kar yağışı etkili oldu. Şehir merkezinde kısa bir süre etkili olan kar, şehri beyaza çevirdi. Kar yağışının etkili olduğu yüksek rakımlı ilçelerden biri olan Karlıova’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti. Güne karla uyanan vatandaşlar, arabalarını ve evlerini temizledi.

Karlıova Belediyesi de ilçe merkezinde kar temizleme çalışması başlattı. Sokak ve sokaklarda iş makinalarıyla karı temizleyen ekipler, 30 santimetreye kadar ulaşan karı temizledi.

İlçede yaşayan vatandaşlardan Emre Karakaya, “Beklenen kar geldi. Kış aylarımız çok güzel geçti. Dünden beri kar yağıyor. “Acımız kar yüzünden yeniden başladı” dedi.

Kar yağışının etkili olduğu ilçelerden Solhan’da çocuklar da kar yağdı. Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan çocuklar kayak yaparak harika vakit geçirdiler.

Öte yandan Bingöl-Elazığ Karayolu’nun 35. kilometresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Karayolları 84. Şube Şefi ekipleri tarafından kar küreme bıçağı yapıldığı bildirildi.

Bayburt karla güne uyandı

Bayburt’ta sabaha karşı etkisini artıran kar yağışı şehri beyaza çevirdi, vatandaşlar güne karla uyandı.

Türkiye genelinde kendini gösteren kar yağışı aralıkları, Bayburt’ta sabahın erken saatlerinde etkili oldu. Kar yağışıyla birlikte şehrin sokakları ve sokakları bembeyaz oldu. Vatandaşlar güne karla uyandı ve yağmurun devam etmesini diledi.

Kar yağışı nedeniyle buzlanan bazı yollarda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Güne karla uyanan esnaf, belediye ekiplerine yardım ederek işyerlerinin önünü süpürdü ve vatandaşların kaldırımda rahat yürümesi için çaba gösterdi.

Bayburt Belediyesi, yollarda ve kaldırımlarda gizli buzlanma tehlikesine rağmen kar küreme çalışmalarına başladı, kaldırımlar ve sokaklar temizleyiciler tarafından temizlendi.

Yüksek rakımlı rotalarda kar yağışı daha etkili oldu. Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımda aksaklıkların yaşanmaması için karla mücadele çalışmalarına başladı.

Sezonun ilk karı Ahlat’ta düştü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, şehri beyaza çevirdi.

Havanın mevsim normal olduğu Ahlat’ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışları aralıklı olarak devam ediyor. İlçede kar yağışıyla birlikte güzel görüntüler oluşmaya başladı. İlçe vatandaşlarından Senadin Bahadur, güne karla uyandıklarını belirterek, “Bugün Ahlat’ta sezonun ilk karı oldu. Gördüğünüz gibi çok iyi kar yağıyoruz. çok mutluyuz, karı sevdik. Çok güzel yağıyor. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi