Ameliyattan otel sahipliğine

Ameliyattan otel sahipliğine
14:00 - Temmuz 12 2020 Pazar

Metin Yıldırım’ın hikayesi, 1967 yılında Mardin’in Mazıdağı ilçesinin Küçükköy mezrasında 9 çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak doğdu.

5 yaşındayken ailesi Derik ilçesinin Ovacık köyüne taşındı. Su, elektrik, okul yoktu; eğitim hayatı yoktu. Kardeşleriyle koyun çobanı olarak çalıştı. Sonra erken evlendi ve 1985 yılında Adana’ya taşındı. Yıldırım, burada inşaatta; Operasyon, kamyon, çiftçilik ve hayvancılıkla iş bulduğu her yerde çalışmaya başladı. Askerlik görevini tamamlayıp eşi ile birlikte Adana’ya döndüğünde, yaşlı bir adamın yaşamını değiştirdi.

Yaşlı adam hayatını değiştirdi

Metin Yıldırım, hayatının gidişatını değiştiren günü ve daha sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bayanla bir marul yiyorduk. Yaşlı bir amca geldi.” Oğlum bu işi durdur. Otoyol yapımında işe git. Ertesi gün şirkete gittim, başvurdum. “Tamam, yarın geri dön” dediler. İşçi olarak girdim. Sıkı çalışırım. Bir süre sonra bana gösterilen samimiyetten güç alarak onlara “Bir ekip kuracağım, çavuş, posta olarak çalışacağım” ve “Tamam” dediler. Ekibim diğer ekiplerin beş katı iş yapıyordu. Bir gün çalışırken yanımızda bir araba durdu, bana sordu ve konuştuk. ‘Benim için bir takım kur’ dedim ve kurdum, ama şirketim bunu duyduğunda işimi bitirdim. Bu yüzden diğer şirkete gittim. Gördüklerinde bana taşeron olmayı teklif ettiler, kabul ettik. 17 yıl taşeron olarak çalıştım. Ben çalışıyordum. Geceleri eve geldiğimde çocuklar beni tanımıyordu. ”

Otel sahibi

Yıldırım daha sonra İzmir’in Foça ilçesine yerleşti. İzmir’in turistik bölgesinde tarihi taş evleri ve dibek kahvesi ile ünlü Kozbeyli’de otelini açan Yıldırım, “2018’de İzmir Foça’ya geldik. Kozbeyli’yi gördüm ve sevdim. Çöplük, böğürtlen, sarılı diken, eğimli bir yer gibiydi, ama yıllarca çevre düzenlemesi yaptığım için, ‘Burayı cennete dönüştürebilirim’ dedim, aldım. Birkaç zeytin ağacı vardı. Bir havuz inşa ettik, bir toplantı salonumuz, bir restoranımız, 17 odamız, geniş, güzel bir doğa bahçemiz var, ormandayız, cennet gibi bir yer, denize olan mesafemiz yaklaşık 1 kilometrede, kırsal alanda da düğün yapabiliriz, bir kuyu vardı, kesemedik, kapatamadık, binayı kapatmak için tasarladık. Halen suyu var. ”dedi.

“Kendimizi asla patron olarak görmüyoruz, aile ile çalışıyoruz”

Yıldırım, “Yoksulluktan geldiğimiz için paranın nasıl kazanıldığını iyi biliyoruz. Bu nedenle fiyatlarımızı ucuz tutuyoruz. Kendimizi asla patron olarak görmüyoruz, aileyle çalışıyoruz. Gelen misafirlerimizi memnuniyetle göndermeyi umuyoruz.”

Otelin açılışına Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Milli Eğitim Bölge Müdürü Yüksel Akar, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlılar Vakfı Başkanı Ali Haydar Çelebi, oyuncu Yüksel Ünal, bazı okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi