Sivaslı amca kayak merkezini ayağına getirdi

Sivaslı amca kayak merkezini ayağına getirdi
12:21 - Ocak 22 2020 Çarşamba

Bir astsubay emeklisi olan Sivaslı Mehmet Sarıtaş isimli amca bundan 15 yıl önce kayak pistine çevirdiği arazide yıllardır kayak yapmaya devam ediyor.

73 yaşında olmasına rağmen her yıl düzenli olarak kayak yapmaya devam eden Mehmet Sarıtaş’ın Selçuklu Mahallesinde ortaya çıkardığı kayak pistinin hikayesi de ilginç. Yıllar önce ilk olarak bu araziyi gözüne kestirerek girişimlere başlayan Mehmet Sarıtaş’ı görenler, onun gizli bir şekilde altın aradığını düşünerek şikayetçi olmuş. Kayak pistini yapma uğruna böylesine olaylarla da karşılaşan Mehmet amca nihayet kayak pistini tamamlamış ve 15 yıldır düzenli bir şekilde bölgede kayak keyfi yapıyor.

Emsallerinin yürümekte dahi güçlük çektiği halde kayak yapmaya devam eden Mehmet Sarıtaş, oluşturduğu bölgenin evine çok yakın olduğunu ve sürekli bu bölgeye gelip gittiğini söyledi. Yeterli kar olmaması durumunda 1.5 saat yürüyerek farklı bir bölgeye ulaştığını ve orda kayak keyfini sürdürdüğünü ifade eden Mehmet Sarıtaş bu çevikliğini yıllar önce TSK çatısı altında aldığı dağ kursuna borçlu olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi