Amazon Ev Güvenliği Sağlayacak

Amazon Ev Güvenliği Sağlayacak
11:07 - Aralık 17 2021 Cuma

Amazon ev güvenliği sağlamaya başlayacak. Alınan bu karar ile birlikte firmanın yeni bir sektöre girdiği görülüyor. Şimdiden bazı bilgiler ortaya çıktı.

Günümüzün en büyük firmalarından birisi olan Amazon, e-ticarette büyük bir hal almaya başladı. Özellikle internet mağazacılığı olarak bilinen firma her ne kadar bu alanda önemli bir rol oynasa da aslına bakarsak firmanın pek çok alana giriş yaptığı görülüyor. Bunlardan birisi bulut teknolojileri. Kullanıcılarına bulut tabanlı hizmet sunan ve teknoloji alanında bazı yeniliklere ev sahipliği yapmaya çalışan Amazon, şimdi de yeni bir teknoloji üzerinde duruyor.

Amazon Ev Güvenliği Üzerinde Duruyor

Amazon, geçtiğimiz günlerde Ring isminde bir firmayı satın aldı. Güvenlik üzerine çalışan firma güvenlik kamerası, kameralı zil ve akıllı aydınlatma gibi konularda uzmanlaşmış şekilde. Amazon’un bu firmayı almasının nedeni daha iyi güvenlik sistemleri geliştirmek istemesi. Güvenlik teknolojileri üzerine durma kararı alan firma, özellikle akıllı kapı zili sistemi geliştirmek istiyor. Ring’de yer alan kapı zilinde görüntü ve ses tespiti, doku ve koku inceleme gibi özellikler bulunuyor. Bu sayede bir kişinin şüpheli olup olmadığı anlaşılabiliyor.

Amazon Ev Güvenliği

Amazon, bu sisteme yüz tanıma özelliği entegre etmek istiyor. Yapay zeka desteği ile birlikte yüz tanıma sistemini entegre etmeyi hedefleyen Amazon, bu sistem ile birlikte daha güvenli evler sunmaya çalışacak. Buna göre eğer güvenlik sistemi şüpheli bir durum tespit ederse akıllı sistem hemen devreye girip tüm kapıları kilitleyecek. Bununla da kalmayıp hemen ev sahiplerine uyarı gönderecek. Bu konuda geliştirmeler yapan firmanın bu özellik ile birlikte ürünü ne zaman sunacak henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Ürünün fiyatı hakkında da bir bilgi açıklanmasa da Amazon ev güvenliği sistemi ile ilgili açıklanan bir diğer bilgide Ring şirketinin polis ve itfaiye ekipleri ile ortak bir çalışma içerisinde olduğu belirtildi. Yani eğer şüpheli bir durum tespit edilirse bu bilgi yetkililere de gönderilebiliyor. Bu sayede hızlı bir şekilde aksiyon almak mümkün olabiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi