Amazon Deposu Çöktü, Ölü ve Yaralılar Var

Amazon Deposu Çöktü, Ölü ve Yaralılar Var
11:07 - Aralık 13 2021 Pazartesi

Amazon deposu çöktü. Yaşanan bu olay sonrasında ölü ve yaralılar var. Jeff Bezos, olayın ardından büyük bir tepki ile karşılaştı.

Amazon, günümüzün en büyük ticaret sitelerinden birisi olsa da aslında ticaretin yanı sıra bilgi ve işlem teknolojileri ile de ilgileniyor. Bilişim alanında kendini geliştiren Amazon, bu işe girdiğinde küçük bir mağazaydı ve kitap satıyordu. Zamanla büyüyen ve diğer insanların da mağaza açmasını sağlayan firma, günümüzde büyük bir pazar payına sahip olmakta. Amazon, her ne kadar kaliteli bir firma olarak görünse de yakın zamanda yaşanan bir olay firmanın itibarını etkilemiş durumda.

Amazon Deposu Çöktü, Jeff Bezos Tepki Aldı

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük bir kasırga meydana geldi. Yaşanan kasırga sonrasında pek çok ev ve iş yeri hasar gördü. Bununla birlikte 50’yi aşan bir can kaybının olduğu belirtildi. Henüz kayıpların var olduğundan söz eden yetkililer, can kayıplarının 100’ü aşkın olabileceğinden endişeleniyor. Bir vali tarafından yapılan açıklamaya göre bu kasırga tarihin en büyük kasırgalarından birisi olarak yer aldı. Kasırganın yaşandığı bölgede acil durum ilan edildi.

Amazon Deposu

Pek çok eyaleti etkileyen kasırga Illinois eyaletini de etkilemiş oldu. Bu eyalette yer alan Amazon’a ait bir deponun çatısı çöktü. Yaşanan bu durum sebebiyle depodaki işçilerin bir kısmı mahsur kalırken bir kısmı yaralı olarak kurtarıldı. Depoda 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yaşanan olay ile ilgili yetkililerden yapılan açıklamaya göre kayıp olan pek çok işçinin olduğu söylendi. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Jeff Bezos’un yaşanan bu olay sonrasında açıklamasının gecikmesi ve paylaştığı bir gönderi kullanıcıların tepkisine yol açtı. Jeff Bezos, olay sonrasında “Bu sabah eğitim merkezinde mutlu bir ekip” yazılı bir paylaşım yaparak uzaya gönderilen ekibi tebrik etti. Uzaya uçmadan önce mürettebatın gülümsediği bir fotoğraf göze çarpıyor. Amazon deposu ile ilgili böyle bir olayın yaşandığı günde Jeff Bezos’un bu paylaşımı yapması eleştirilere sebep oldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi