Amasya’daki Mevsimlik Tarım İşçileri Daha İyi Yaşam Koşulları Talep Ediyor

Amasya’nın Karaköprü köyü yakınlarında, seralarda çalışan ve çadırlarda yaşayan Şanlıurfalı tarım işçileri, yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep ediyorlar. Mart ayından itibaren Amasya’da çalışmaya başlayan ve yılın büyük bir bölümünü burada geçiren aileler, başlıca ihtiyaçları olarak korunaklı bir sac ekmeği fırını, çocukları için oyun parkı ve daha sağlam barınma olanakları gösteriyorlar.
37 yaşındaki Fatma Demir, evli ve 9 çocuk annesi olarak, özellikle yağmurlu ve rüzgarlı havalarda ekmek yapma güçlüğü çektiklerini belirterek, kapalı bir fırın yapılması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, çocukları için oyun alanı talepleri olduğunu dile getiriyor.
On yıldır Şanlıurfa’dan Amasya’ya çalışmaya gelen ve yedi aydan fazla süre burada kalan aileler arasında bulunan İsmail Erdoğan ise, işçilerin olmadan çiftçilerin de olamayacağını, her iki grubun birbirine bağlı olduğunu vurguluyor. Erdoğan, ayrıca, dışarıdan satın alınan ekmeğin yüksek maliyetine işaret ederek, yerel olarak ekmeği daha uygun fiyatlarla sağlama ihtiyacını anlatıyor.
Murat Çelik